55 miljoen reizigers reizen in 2014 via Schiphol

In 2014 reisden een recordaantal van zo’n 55 miljoen reizigers via Amsterdam Airport Schiphol. Dat is een groei van 4,6% ten opzichte van 2013.
schiphol

Ook op de regionale luchthavens van Schiphol Group is groei: van Eindhoven Airport maakten in 2014 3,9 miljoen reizigers gebruik, een groei van 16% ten opzichte van 2013. Rotterdam The Hague Airport verwelkomde zo’n 1,7 miljoen reizigers, een groei van 6,1% ten opzichte van 2013. Het aantal bestemmingen voor reizigers vanaf Schiphol bleef in 2014 gelijk aan dat van 2013, namelijk 297. Het totaal aantal bestemmingen, dus inclusief vracht, was in 2014 317, een lichte daling ten opzichte van 2013.

Deze voorlopige cijfers maakte Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, vandaag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Jos Nijhuis: “Deze cijfers laten zien dat er over de hele breedte van Schiphol Group groei is. Dat is geen reden om tevreden achterover te leunen. Samen met onze homecarrier KLM, de andere luchtvaartmaatschappijen en businesspartners blijven wij er hard aan werken om de rol van Schiphol als Mainport te versterken en daardoor Europe’s Preferred Airport te blijven. Daarin spelen ook onze regionale luchthavens een belangrijke rol.”
 

 
Schiphol investeert al enkele jaren fors. In de loop 2015 zal de nieuwe centrale security opgeleverd worden, evenals alle aanpassingen en verbeteringen aan lounge 1 en 2. Deze investeringen hebben als doel het comfort van de reiziger te vergroten en de efficiëntie in het (boarding)proces voor de reizigers en de luchtvaartmaatschappijen te vergroten. Maar, zo zei Nijhuis in zijn Nieuwjaarsrede, we kunnen nog meer doen om de Mainportrol van Schiphol te versterken. Nijhuis: “We vinden allemaal dat de bereikbaarheid van Schiphol beter kan. De Noord/Zuidlijn moet worden doorgetrokken tot aan Schiphol. De Mainport Schiphol zit te wachten op een extra directe ov-verbinding met de stad Amsterdam. Natuurlijk: de uiteindelijke beslissing is aan de politiek. Maar onze insteek is helder: we moeten het gewoon doen!”

Comments are closed.