The Happiness Project helpt goede voornemens realiseren

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project na het zien van de anatomietentoonstelling goede voornemens heeft. Het voornemen dat bij alle bezoekers met stip op nummer 1 staat, is ‘meer bewegen’. Bij de Nederlanders wordt dit voornemen op de voet gevolgd door ‘meer genieten’ en ‘nieuwe dingen leren’. De top vijf met goede voornemens wordt afgesloten met ‘gezonder eten’ en -verrassend- ‘vaker seks hebben’.
body-worlds-amsterdam

Volharding blijkt lastig

Uit eerder onderzoek onder Nederlanders blijkt echter dat, ondanks de goede intenties, de volharding nog vaak te wensen over laat bij het realiseren van voornemens. Slechts 32% houdt zijn goede voornemens namelijk vol. 68% van de respondenten van het BODY WORLDS onderzoek in Amsterdam zou zijn vrienden adviseren een bezoek aan de anatomietentoonstelling te brengen ter motivatie bij het doorzetten van gezonde goede voornemens.
 
ZIE OOK: Al 150.000 bezoekers voor The Happiness Project
 
‘De confrontatie met de zwarte longen van een roker, dat is wel even slikken. Een betere stok achter de deur om te stoppen met roken kan ik me niet voorstellen’ aldus een bezoeker.

Top 10 Goede voornemens BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam

1. Meer bewegen
2. Meer genieten
3. Nieuwe dingen leren
4. Gezonder eten
5. Vaker seks hebben
6. Minder stress hebben
7. Stoppen met roken
8. Afvallen
9. Meer tijd voor mezelf
10. Vaker naar exposities gaan

BODY WORLDS wereldwijd

Uit vervolgonderzoek onder BODY WORLDS bezoekers wereldwijd, blijkt dat een groot aantal bezoekers zijn gedragspatroon zes maanden na het zien van de expositie ook daadwerkelijk heeft veranderd. Maar liefst 9% van de bezoekers gaf in dat onderzoek aan gestopt of geminderd te zijn met roken en drinken van alcohol, 33% gaf aan een gezonder dieet te volgen en 25% was meer gaan sporten.
 

 
Vijf praktische tips die helpen bij het realiseren van goede voornemens
1. Deel voornemens met naasten en bespreek regelmatig de voortgang.
2. Steven niet af op snel resultaat, geef lichaam en geest de tijd om te wennen.
3. Denk na over een manier die voor jou het beste gaat werken, die bij je past.
4. Wees positief en focus bij voorkeur op datgene dat je wilt in plaats van datgene dat je niet wilt. Focus dus liever op ‘gezonde longen’ dan op ‘stoppen met roken’.
5. Bezoek BODY WORLDS: The Happiness Project en zie het effect van slechte gewoontes én goede voornemens op je lichaam.

The Happiness Project

Het anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van échte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

Comments are closed.