Inboedelverzekering Nationale-Nederlanden biedt airbnb dekking

Het particulier ‘delen’ van je auto, gereedschap of huis is niet meer weg te denken uit het alledaagse leven. Nationale-Nederlanden volgt deze ontwikkelingen nauwgezet en speelt in op deze zogenaamde ‘deeleconomie’.

Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die wel eens gebruikmaken van woningruil of verhuursites zoals Airbnb en Wimdu. Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat mensen hun huis en inboedel goed verzekeren en weten waar ze aan toe zijn als ze besluiten hun huis incidenteel als particulier te verhuren.

nationale-nederlanden-airbnb

Nieuwe inboedelverzekering

Maandag 22 december 2014 introduceerde Nationale Nederlanden een vernieuwde Inboedelverzekering. Eén van de nieuwe kenmerken van deze verzekering is dat ze standaard dekking bieden bij incidentele particuliere vakantieverhuur van de woning en woningruil. In dat geval is de klant verzekerd tot € 100.000,- voor de meest ingrijpende schades, zoals door brand, blikseminslag, storm, regen en lekkage met een eigen risico van € 250,-. Daarnaast is diefstal van buiten af gedekt, mits er sporen van braak zijn aan de buitenkant van de woning. Deze dekking is bedoeld voor mensen die als particulier hun eigen woning af en toe willen verhuren of ruilen (maximaal twee maanden per jaar).
 
ZIE OOK: Waarom autohuur inclusief verzekering aangeboden moet worden
 
Nieuwe klanten die na 22 december een Inboedelverzekering bij Nationale Nederlanden afsluiten, krijgen deze dekking standaard als onderdeel van de polis, zonder hier extra premie voor te betalen. Klanten die al een Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden hebben en hun huis incidenteel particulier verhuren kunnen hun huidige Inboedelverzekering eventueel opzeggen, en de vernieuwde Inboedelverzekering afsluiten. De verzekeringsadviseur of onze klantenservice helpt hier graag bij.


Woon Image Banner 468 x 60

Voor de Opstalverzekering was het niet nodig om voor particuliere vakantieverhuur de dekking aan te passen, omdat dit risico al was verzekerd.
airbnb-staycation

 

 

Comments are closed.