La Plagne biedt sneeuwzekerheid in Frankrijk

Frankrijk is ook dit jaar weer het land met de meeste sneeuwzekerheid voor wintersporters. Zeker zestig skidorpen liggen tussen 1500 en 2500 meter. De hoogste toppen in Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, Les 2 Alpes en l’Alpe d’Huez reiken zelfs tot boven de 3000 meter.
la-plagne-skipiste

Er valt sneeuw in Frankrijk

Er valt gelukkig weer sneeuw in de Franse Alpen en sinds begin december zijn in steeds meer skidorpen witte pistes te zien. In Val Thorens ligt er bijvoorbeeld alweer bijna een meter. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe technologieën om kunstmatige sneeuw te produceren. Daar waar de sneeuwvlokken nog even wegblijven, zorgen sneeuwkanonnen voor gegarandeerde wintersportpret.

La Plagne best bezochte skidorp ter wereld

Dat Frankrijk populair blijft onder veel wintersporters blijkt opnieuw uit het jaarlijkse onderzoek van de onafhankelijke consultant Laurent Vanat. La Plagne bleek ’s werelds best bezochte skioord. Als geheel blijft Frankrijk het ook goed doen. Zowel voor wat betreft aantal bezoekers, als het aantal skigebieden in de top 20. Dat waren er dit jaar maar liefst acht.
 
ZIE OOK: Het geheim van Frankrijk, Serre Chevalier
 

La Plagne ligt in het Paradiski-gebied, met 425 kilometer piste en 143 liften één van de grootste skigebieden ter wereld. Ook daar zijn de meeste pistes inmiddels weer bedekt met een pak sneeuw, zo is hier te zien.
 

 
Meer Franse wintersportplaatsen vielen in de prijzen. Op de World Ski Awards is het skidorp Val Thorens tot beste wintersportplaats wereldwijd uitgeroepen!

Accommodaties met hammam en gamezaal

Met twee miljoen bedden en 66 miljoen overnachtingen in de winter is Frankrijk nog altijd één van de grootste wintersportlanden in de wereld. Hotels blijven investeren in het verbeteren van de faciliteiten. Zo ook in het autoluwe dorpje Avoriaz bijvoorbeeld, waar deze maand Hotel des Dromonts opnieuw wordt geopend. Het hotel telt nu 34 kamers en een aantal moderne voorzieningen voor de wintersporter die naast skiën ook relaxen op zijn agenda heeft staan. Wat te denken van een spa, zwembad, kinderspeelruimte en maar liefst drie restaurants. Het is er nu ook mogelijk om te slapen in een iglo van tweehonderd vierkante meter. Een bijzondere ervaring, zeker voor de kinderen.
 

 

In Val d’Isère heeft het voormalige Hotel Grand Paradis niet alleen een nieuwe look, maar ook een nieuwe naam gekregen: Hotel Le Yule. Na het skiën kunnen gasten zich hier onderdompelen in één van de schoonheidsbehandelkamers, de hammam of een sauna. Het hotel herbergt nu zelfs een gamezaal en bioscoop.

Paardrijden, snowscooteren en bobsleeën

Steeds meer wintersporters ontdekken dat er meer is dan op skilatten van de pistes afglijden. De Franse dorpen merken een duidelijke toename in activiteiten buiten het skiën en snowboarden. Sneeuwschoenwandelen en een sledehondentocht maken bijvoorbeeld, activiteiten die onder meer in Méribel, Montgenèvre en Valloire worden aangeboden. Rustige en vooral kindvriendelijke activiteiten voor buiten de piste. Daarnaast kunnen wintersporters kiezen voor ski joëring waarbij je als skiër wordt voorgetrokken door paarden voor een slee, rodelen, bodyboarden, snowkiten, snowscooteren, paardrijden, mountainbiken in de sneeuw of overnachten in een iglo, yurt of tipi.

En voor wie dat allemaal nog niet gek genoeg is, ice-diving of scubaduiken in een bevroren meer bij Tignes of Val Cenis behoren ook tot de mogelijkheden. Duiken onder het ijs kan in Bessans zelfs ‘s nachts. En wat te denken van bobsleeën in La Plagne of een rondvlucht in een vliegtuig in Megève of Courchevel. Ook tokkelbanen garanderen een adrenaline kick.

Comments are closed.