Het geheim van Frankrijk, Serre Chevalier

Afgelopen week was ik vier dagen op wintersport naar het Franse skigebied, Serre Chevalier. Een Engelse journalist schreef ooit dat Serre Chevalier, “the biggest ski area never known” is. Voorafgaand aan mijn reis naar Frankrijk heb ik veel mensen gevraagd of ze het skigebied kenden maar nee. Dat is zonde want met 250 kilometer aan pistes behoort het tot de top van de grote skigebieden. Of je nu een beginner, ervaren of op zoek bent naar meer extreme vormen van wintersport, er is veel mogelijk in dit gebied. Er zijn uitgebreide routes, alle dorpen zijn met elkaar verbonden en met 1 lift pas, (€47,- per dag) kan je het hele gebied verkennen.

Wat Serre Chevalier zo bijzonder maakt in vergelijking met andere skigebieden is dat het een rijke historie heeft en zelfs de UNESCO stad, Briancon herbergt.

Bijzondere sporten

De meeste mensen gaan op wintersport om te skiën of te snowboarden maar daarnaast zijn er nog zo veel andere activiteiten mogelijk in de sneeuw.

Ik bofte dat er twee weken geleden net een rodelbaan was geopend aan de voet van de stoeltjeslift l’Aravet. Ik heb ooit een keer eerder op een slee van een berg af gesjeesd maar de plastic slee’s, met remmen, zijn wel van een betere kwaliteit. Enig nadeel was dat ik er met mijn lange benen niet helemaal goed in paste en ik dus ook regelmatig met mijn benen buitenboord hing en buiten de baan terecht kwam. Afgezien daarvan vind ik het echt een kick om met een top snelheid de berg af te racen. Met sckihelm- en bril op ga je in totaal over 4 kilometer, 500 meter naar beneden en trotseer je 26 bochten.

Déval Bob rodelbaan

Serre Chevalier Henriette Bokslag

Wat ik zelf dolgraag eens zou willen doen is ski-joering. Je skiet dan achter een paard aan over de wijde velden. Helaas ben ik nog geen ervaren skiër genoeg hiervoor maar dat lijkt mij een geweldige belevenis.

Wil je toch de skies onder houden maar wel een keer iets anders doen dan kan je ook gaan Snowkiten. Op de Col du Lautaret op 2000 meter hoogte kan je deze activiteit beoefenen. Serre Chevalier is momenteel één van de weinige skioorden waar dit mogelijk is. Mocht je het toch liever wat rustiger aan doen dan kan je ook gaan langlaufen, sneeuwwandelen en/of skitrektochten maken.

Verblijf

Tijdens deze reis verbleven wij in het 3* Hotel Plein Sud in Chantemerle. De Engelse Lynn runt dit hotel nu al 13 jaar en biedt iedereen een warm welkom in de hotelbar Le Bruno’s. Er zijn drie verdiepingen waarbij alle kamers een eigen balkon hebben. Iedere kamer heeft een bad en er is een verwarmd binnen zwembad.

Wil je meer luxe en comfort op reis dan kan ik je het pas geopende 4* Hotel Rock Noir aanraden. In december opende het designhotel met spa dat is gelegen in Villeneuve op een korte loopafstand van de piste. De kamers aan de zuidzijde zijn wit ingericht en de kamers aan de noordzijde hebben een donkere uitstraling en zijn tevens familiekamers. Het is een klein hotel met in totaal 32 kamers, een sushibar en restaurant.

Vanaf de voet van de piste in Villeneuve kan je makkelijk naar het hotel lopen en wordt je ook gastvrij ontvangen in je skioutfit. Zoals je op de foto’s hieronder kan zien is het restaurant en de bar zowel bijzonder als stylish ingericht. De kelder van het hotel is omgetoverd tot een heuse wellness met zwembad en hottub.

DSC_0022

DSC_0025

Wellness Hotel Rock Noir

Kamer Hotel Rock Noir

Club Med

Het clubdorp van Club Med is opgetrokken uit hout en steen en is gelegen in de bossen. De standaard aankomst dag is zondag en het voordeel als je op die dag aankomt is dat je mee kan doen aan alle ski- en snowboardlessen. Het voordeel van Club Med is dat het een all inclusive wintersportvakantie biedt voor de gehele familie waarbij je gebruik kan maken van vele faciliteiten.

 

 

Wellness

Bij het dorp Monetier les Bains ontspringt een natuurlijke bron waarop tegenwoordig een groot wellness centrum is gebouwd. In Les Grands Bains kun je zowel binnen- als buiten genieten van een reeks aan verschillende baden. De extra faciliteiten zoals sauna’s, een hammam, caldarium en muziekgrot maken het compleet. En heb je last van je spieren na een dag op de piste dan kun je ook speciale massages reserveren.

Wellness Les Grands Bains

Afhankelijk van het seizoen zijn de thermen geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur en de entree voor twee uur kost €18,50 per persoon voor een volwassene.

Comments are closed.