Turkish Airlines in top 3 beste social media prestaties 2014

Turkish Airlines, die door Skytrax voor de vierde keer op rij is verkozen tot Europa’s Beste Vliegtuigmaatschappij en wereldwijd naar meer landen vliegt dan elke andere vliegtuigmaatschappij, zet haar goede prestaties voort, met zowel on- als offline activiteiten. Adweek kondigt aan dat Turkish Airlines, van de 35.000 merken die mee hebben gedongen in de social media prestaties van dit jaar, op nummer 3 is geëindigd van Sprinklr’s social media ‘Boom’ lijst 2014.
tour-istanbul-passagiers-turkish-airlines

Verbonden met publiek

Sprinklr is een social media software bedrijf met kantoren over de hele wereld. Turkish Airlines presteerde volgens Sprinklr overtuigend beter dan duizenden andere merken. Het bedrijf heeft gebruikt gemaakt van vele social media statistieken, zoals Facebook, Twitter en YouTube van 35.000 merken en 26 industrieën om tot deze conclusie te komen. In tegenstelling tot sommige bedrijven, die genoteerd staan op Sprinklr’s ‘Bust’ lijst, heeft Turkish Airlines zich met succes gepositioneerd en met het publiek verbonden via social media in 2014.
 
ZIE OOK: Turkish Airlines dagelijks van en naar Rotterdam The Hague Airport
 
“We zijn erg blij dat ons harde werk om beter in verbinding te staan met onze reizigers en hun goed van dienst te zijn, wordt erkend”, aldus Dr. Temel Kotil, CEO van Turkish Airlines. “Door middel van communicatiekanalen zoals social media, zijn wij in staat om aan de voortdurende veranderende behoeften van onze wereldwijde klanten te voldoen. Wij denken graag vooruit en willen onze wereldberoemde service bieden aan mensen over de gehele wereld, daarom is social media voor ons heel belangrijk”.
 

 
Deze erkenning komt niet als een verrassing voor de vliegtuigmaatschappij, die een ongelooflijke groei heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren en gewaardeerd wordt om haar ongeëvenaarde service en voorzieningen. In de eerste negen maanden van 2014 vervoerde Turkish Airlines 41,4 miljoen passagiers, een stijging van 14,3 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

Reclame en social media-initiatieven hebben de vliegtuigmaatschappij geholpen om haar plaats als een zeer herkenbaar wereldwijd merk te behouden. ‘The Selfie Shootout’ campagne met Kobe Bryant en Lionel Messi, die meer dan 139 miljoen keer bekeken is sinds het debuut in december 2013, werd uitgeroepen tot de ‘Most Viral Celebrity Spot in Advertising Age’s 2014 Viral Video Awards’.

Onlangs verwelkomde Lionel Messi Didier Drogba bij het Turkish Airlines-team in de nieuwste reclame van de vliegtuigmaatschappij, de ´Drogba versus Messi: #EpicFood´, die meer dan 60 miljoen keer bekeken is in de afgelopen maand. Bekijk het filmpje hier

Zeer actief op Twitter & Facebook

Ook in Nederland is Turkish Airlines zeer actief op haar Twitter & Facebook pagina. Zo vinden er dikwijls acties en campagnes plaats op de diverse social media kanalen en is de respons van de fans positief. Onlangs hebben consumenten nog Turkish Airlines tickets kunnen winnen naar verschillende bestemmingen als Kuala Lumpur, Aqaba en Istanbul. Via de social media kanalen van Turkish Airlines ontvingen deelnemers hints, die uiteindelijk naar locaties leidden waar Turkish Airlines tickets had verstopt. De actie was te volgen middels de hashtag #HiddenTKets. Lees het hele rapport op Adweek.com

Comments are closed.