Reisverzekeraar vraagt met skibewijs aandacht voor pisteregels

Jaarlijks krijgen duizenden Nederlanders tijdens hun wintersportvakantie een ongeluk op de skipiste. Een deel van die ongevallen ontstaat omdat skiërs de regels niet precies weten. Om wintersporters bewust te maken van de pisteregels komt reisverzekeraar Allianz Global Assistance daarom met een Skibewijs.
skibewijs-allianz

Online aanvragen

Het Skibewijs kunnen mensen online bemachtigen. Ze moeten daarvoor vier van de vijf vragen goed beantwoorden. Daarna kan het bewijs worden gedeeld op social media. Allianz Global Assistance ziet het als haar taak om mensen zoveel mogelijk te helpen met de voorbereidingen voor een goede, onbezorgde vakantie. Zo weet iedereen inmiddels wel dat het verstandig is een skihelm te dragen.
 
ZIE OOK: Ischgl heeft beste Après-ski
 

Selfie

Hoe staat het eigenlijk met de kennis van de skiregels? Moet je links of rechts inhalen? En als je een ski bent verloren, hoe ga je dan terug om die op te halen? Ook is rekening gehouden met nieuwe trends, want juist op de piste doen die zich voor. Mag je bijvoorbeeld een selfie maken als je op de besneeuwde helling staat? En dan zijn er de snelle snowboarders. Moet je die voorrang geven als je zelf op de latten staat?
 

 

Test je kennis

Binnen een minuut weet iemand dankzij de mini-test of er voldoende basiskennis is om in elk geval zelf veilig aan een afdaling te beginnen. Wat blijft is natuurlijk de regel een goede reisverzekering te hebben als er onverhoopt toch iets gebeurt. Dat kan immers ook wanneer anderen een botsing veroorzaken.

Aandacht pisteregels

Het Skibewijs is geen rechtsgeldig document. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is een manier om de pisteregels onder de aandacht van Nederlandse wintersporters te brengen.

Comments are closed.