950.000 Nederlanders op kerstvakantie in eigen land

Dit jaar gaan er, net zoals vorig jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo’n 950.000 (+50.000). Zo’n 850.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

Iets meer kerstvakanties in eigen land

De kerstvakantie blijft een populaire periode om er tussenuit te gaan. Met name een bungalowvakantie met familie en/of vrienden in de buurt van het bos zijn populair. De bungalow is de favoriete verblijfsaccommodatie tijdens de kerstvakantie. De grote bungalowparken zien een toename in boekingen voor de kerstvakantie vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie in eigen land.
 
ZIE OOK:
 
De kerstvakantie blijft een populaire periode om er tussenuit te gaan. Met name een bungalowvakantie met familie en/of vrienden in de buurt van het bos zijn populair. De bungalow is de favoriete verblijfsaccommodatie tijdens de kerstvakantie. De grote bungalowparken zien een toename in boekingen voor de kerstvakantie vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie in eigen land.
 

 

Duitsland populair

Zo’n 850.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de meest populaire bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Comments are closed.