Hilton Worldwide Bereikt Nieuwe Digitale Mijlpaal

Hilton Worldwide kondigt vandaag aan dat de digitale check-in en room selection functionaliteit vanaf nu live is bij meer dan 4,100 hotels bij 11 Hilton merken wereldwijd, waaronder alle 10 hotels in Nederland. Nooit eerder heeft in de hospitality sector een digitale rollout van deze grootte plaatsgevonden.

hilton-hhonors-app

Hilton HHonors

Gasten kunnen met hun Hilton HHonors account inchecken en op de digitale plattegrond van het hotel hun gewenste kamer online selecteren. Ook is het mogelijk om hun verblijf digitaal te personaliseren, een upgrade toe te voegen of speciale verzoeken vast met een simpele klik door te geven.

Geraldine Calpin, global head of digital van Hilton Worldwide: “De digitale check-in en room selection functionaliteit zorgt dat gasten meer controle over hun reservering hebben en het geeft hen keuzemogelijkheden gedurende hun gehele verblijf op een nieuwe manier. Het is voor het eerst dat gasten voor aanvang reeds kunnen inchecken, een kamer kunnen kiezen en persoonlijke voorkeuren kunnen regelen. Dit is slechts het topje van de ijsberg van de digitale revolutie die wij als Hilton Worldwide binnen onze industrie in gang hebben gezet.”

 

ZIE OOK: Tips voor overnachten in Amsterdam

 

Hilton Worldwide lanceert tevens een update van de Hilton HHonors iOS app, met een prachtige nieuwe interface en verbeterde functionaliteit. De lancering hiervan valt samen met de wereldwijde uitrol van de digitale check-in en room selection.
 

 

Vooruitstrevendheid

“Als bedrijf zijn wij altijd trots geweest op onze vooruitstrevendheid – niet alleen zorgden wij als eerste hotelketen ervoor dat al onze hotelkamers waren voorzien van een televisie, nu zorgen wij er als eerste voor dat gasten hun eigen kamer kunnen kiezen,” aldus Simon Vincent, executive vice president en president voor EMEA van Hilton Worldwide. “Al 95 jaar draagt Hilton Worldwide actief bij aan een transformerende industrie en wij zullen op grote schaal ervaringen van gasten blijven verrijken met al onze merken in alle regio’s. Na Amerika, kijken we er nu naar uit om onze gasten in Nederland te laten profiteren van de meest persoonlijke digitale service van dit moment.”

Hilton Worldwide kondigde vorige maand aan dat in 2015 de mobiele kamersleutel technologie geïntroduceerd gaat worden bij vier van haar merken in de Verenigde Staten: Hilton Hotels & Resort, Canopy by Hilton, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, and Conrad Hotel & Resorts. Deze technologie geeft gasten de mogelijkheid om de deur van hun kamer te openen met hun smartphone en bij aankomst in het hotel direct door te gaan naar hun kamer. Eind 2016 zal deze technologie beschikbaar zijn bij de meerderheid van de kamers wereldwijd.

hilton-hhonors-app-telefoon

Deze laatste aankondiging maakt onderdeel uit van een bredere digitale strategie die er ook voor heeft gezorgd dat Hilton Worldwide booking websites heeft gelanceerd in 22 verschillende talen, te samen met een verder verbeterde klantenservice via social media. Zo helpt @HiltonSuggests reizigers op Twitter om hun bestemming verder te ontdekken door het geven van tips over restaurants, attracties en hotels. De tips worden gegeven door locale teams uit het mondiale netwerk van Hilton Worldwide.

Hilton HHonors app

Probeer de nieuwe digitale check-in en room selection functionaliteit uit door hier eenvoudig de Hilton HHonors app te downloaden en word lid van het gratis Hilton HHonors loyaliteitsprogramma. Hilton HHonors leden die in aanmerking komen voor een gratis upgrade kunnen dit, in aanloop naar hun aankomst en afhankelijk van beschikbaarheid, aanvragen via de nieuwe Hilton HHonors app.

Het toonaangevende loyaliteitsprogramma biedt meer dan 42 miljoen leden meer manieren om punten te sparen en in te wisselen dan welk ander loyaliteitsprogramma dan ook, en stelt hen in staat ervaringen die het delen waard zijn op te doen bij meer dan 4250 hotels in 93 landen en regio’s.

Comments are closed.