Jaar van de Mijnen start met spectaculaire vuurwerkvoorstelling

Met twee speciale voorstellingen gaat op woensdag 17 december het Jaar van de Mijnen van start. De voormalige mijnstreek van Nederland organiseert een themajaar over haar herkomst, met voor inwoners en bezoekers een breed programma aan activiteiten. De officiële start vindt plaats op het Heerlense schouwburgplein, waar Eurocommissaris Frans Timmermans het jaar opent.
jaar-mijnen-zuid-limburg

Officieel openingsmoment

Het officiële openingsmoment van het Jaar van de Mijnen (M2015) vindt plaats om 19.00 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein met een gratis toegankelijk openluchtspektakel van het Franse gezelschap Les Commandos Percu. Met Le Concert de Feu creëert het gezelschap een uniek moment dat, met gebruik van percussie, vuur en vuurwerk, de kracht en de trots van de mijnstreek verbeeldt. De organisatie van M2015 nodigt iedereen in de Euregio van harte uit om deze spectaculaire start van dit bijzondere jaar mee te beleven.
 
ZIE OOK: Zuid Limburg klaar voor de kerst
 
De openingsdag in Zuid Limburg kondigt het begin aan van een jaar vol activiteiten. In de hele regio besteden bewoners en organisaties, in grote en kleine nitiatieven, aandacht aan het verleden én de toekomst van de voormalige mijnstreek. Het Jaar van de Mijnen (M2015) gaat namelijk over nu: over de huidige identiteit en trots van de streek. Daarbij kijkt M2015 terug op haar geschiedenis. Het laat zien hoe groot de invloed van het mijnverleden voor deze regio is geweest, en hoe belangrijk dat verleden is voor toekomstige ontwikkelingen. Dat gebeurt met bijzondere aandacht voor de jongere generatie van de mijnstreek en met activiteiten voor en door oud-mijnwerkers.
 

 
M2015 is een initiatief van gemeente Heerlen en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg samen met 14 gemeenten en tal van maatschappelijke partners.

Comments are closed.