Zuid-Limburg nu bijna klaar voor de kerst

Het is weer kouder buiten en de donkere dagen voor kerst breken aan. Nu de wintermaanden in zicht komen, worden in Zuid-Limburg alle pijlen gericht op het aankomende kerstfeest door het organiseren van honderden regiobrede activiteiten. Niet alleen in Maastricht en Valkenburg, maar ook in minder bekende plaatsen zoals Heerlen en Sittard is het goed toeven in deze periode.

logo-vvv-zuid-limburg

Kerst in Zuid-Limburg

Straks vinden in heel Zuid-Limburg gedurende de kerstperiode tal van evenementen plaats, zoals Kersstad Valkenburg, Stralend Heerlen, Kerstwereld Rolduc, het Limburgs Kerstcircus, Kribkeswandelingen in het Heuvelland, tientallen regionale kerstmarkten en Wèntjerdruim Sittard. Op www.kerstinzuidlimburg.nl staan nu al meer dan 100 activiteiten vermeld. Organisatoren van kerstactiviteiten geven hier hun evenementen door.

 

ZIE OOK: Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

 

Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn al jarenlang op een speciale manier met elkaar verbonden. Gedurende de donkere dagen verandert Valkenburg in een sprookjesachtig kerststadje. Met kerstbomen, engelenhaar, sfeerverlichting en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg kerstsfeer uit. Ondergronds, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, zijn de traditionele kerstmarkten. Daarnaast kan er een bezoek gebracht worden aan Europa’s grootste ondergrondse kerststal Magisch Zand of de nieuwste kerstgrot ‘Kerst in MergelRijk’, waar genoten kan worden van een show van een mergeltovenaar. Boven de grond is verder de bonte Christmas Parade (woensdag- en zaterdagavond) met verlichte praalwagens en dansers in feeërieke kostuums. De kerstmarkt Santa’s Village met Europa’s grootste zingende kerstboom ligt in het centrum van Valkenburg.
 

 

Wèntjerdruim Sittard, beleef de kerst in Sittard

Wèntjerdruim is een winterse wereld, met een sfeervol verlichte Markt en een binnenstad gevuld met een bijzonder palet aan horecagelegenheden en unieke winkels afgewisseld met bekende ketens, allemaal aangekleed in wintersfeer. Met versierde gevels en winterbomen en kinderattracties op de historische Markt. En wat te denken van het Limburgs Kerstcircus? Het circus viert dit jaar haar 10 jarige bestaan met een nieuwe kerstshow genaamd Gipsy Fantasy.

Stralend Heerlen centraal in Kerst in Parkstad Limburg

Heerlen maakt zich op voor een stralende kerst! Vanaf 6 december kunnen jong en oud genieten van een versierde binnenstad. De gebouwen worden kleurrijk aangestraald. Daarnaast vindt u hier in kerstsfeer aangeklede etalages, de grootste kerstbal van de wereld en volop andere activiteiten. Kerstwereld Rolduc is daarentegen meer dan een traditionele kerstmarkt. Het is een complete kerstbeleving! Drie weekenden lang biedt deze kerstwereld een markt met meer dan vijftig ingerichte kraampjes. En wat is er mooier dan een winterse stoomrit te maken over de bekende ‘Miljoenenlijn’? In de wintermaanden verzorgt ZLSM verschillende malen stoomtreinritten in kerstsfeer door Zuid-Limburg.

proosdijpark-zuid-limburg

Kerst in het Heuvelland

Kerst in het Heuvelland betekent wandelen in het 5 sterrenlandschap van het Heuvelland en onderweg verschillende kerststallen, wegkruisen en kapelletjes tegenkomen op de meest serene plekjes! Er zijn in de winterperiode diverse, normaal op zichzelf staande wandelingen, met elkaar verbonden. Als kerstliefhebber kunt u dus van dorp naar dorp reizen. Op diverse locaties langs de routes kan gepauzeerd worden onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocomel.

Alle kerst- en winteractiviteiten op www.kerstinzuidlimburg.nl

Het moge duidelijk zijn. Zuid-Limburg en ook de Euregio (kerstmarkten Aken, Hasselt, Luik) staan bol van de winterse activiteiten in november en december. Op www.kerstinzuidlimburg.nl staan (bijna) alle activiteiten met data, aanvangstijden en locaties vermeld. Hier kan rustig uitgezocht worden waar en wanneer u op pad moet gaan in de komende periode.

Comments are closed.