Tree of light in het Rijksmuseum

Wegens groot succes ontsteekt het Rijksmuseum dit jaar opnieuw de spectaculaire holografische kerstboom Tree of Light, ontworpen door Droog. In 2013 werd de Rijksmuseum Tree of Light door het toonaangevende internationale tijdschrift Wallpaper verkozen tot een van ‘s werelds mooiste kerstbomen. De kerstboom hangt in het entreegebied van het museum en is ook te bewonderen vanuit de Passage.
rijksmuseum-amsterdam-tree-of-light

Hangende kerstboom

De kerstboom hangt aan het plafond van het Atrium, het entreegebied van het Rijksmuseum, en verandert voortdurend van vorm en kleur. De boom begint groen, er komen lichtjes in, de takken beginnen te wuiven en de lichtjes worden sterretjes die vervolgens neerdwarrelen. Het Rijksmuseum werkte vorig jaar al samen met Droog voor het succesvolle project Rijksstudio waarbij 150.000 voorwerpen uit de collectie voor iedereen gratis te downloaden zijn.
 
ZIE OOK: Albert Heijn partner Rijksmuseum
 
Tijdens de kerstperiode in Amsterdam is er ook een speciale koopavond op woensdag 18 december in de Rijksshop met gratis chocolademelk en glühwein, en allerlei extra activiteiten voor families met kinderen. De boom is te zien vanaf 11 december 2014.
 

 

Comments are closed.