Duitsland: zo betaalbaar kan wintersport zijn

Met sneeuwhoogtes die inmiddels oplopen tot 30 centimeter, is het Duitse wintersportseizoen nu officieel van start gegaan. Steeds meer mensen ontdekken Duitsland als wintersportbestemming.

duitsland-wintersport

Doorslaggevend zijn hierbij de nabijheid, ruimte, afdalingen voor alle niveaus, luxe wellnessresorts en het grote aanbod rondom de pistes – winterwandelen en rodelen, bijvoorbeeld. Daarnaast is de betaalbaarheid onovertroffen: uit recent onderzoek van snowplaza.de blijkt dat een zesdaagse skipas in Duitsland gemiddeld €100 goedkoper is dan in omringende wintersportlanden.

Speciale wintersport site

Om de mogelijkheden van wintersport in Duitsland extra onder de aandacht te brengen, heeft het Duits Verkeersbureau voor de derde maal een geüpdatete versie van haar wintersport-microsite gelanceerd. Hierop worden de Duitse wintersportregio’s uitgebreid belicht, van de Harz in het midden van het land tot het meest zuidelijke puntje van Beieren. Nieuw dit jaar is dat van een aantal geselecteerde regio’s video’s op de website geplaatst zijn.​
 
ZIE OOK: Ontdek waarom steeds meer Nederlanders overnachten in Duitsland
 

Van de hoogste berg tot de steilste piste

Skiërs en snowboarders, zowel beginners als zeer gevorderden, komen volop aan hun trekken in de twintig Duitse wintersportregio’s. De meest heftige afdaling is sinds kort in de Harz, waar de extreem steile Hexenpiste waaghalzen uitdaagt. De 7 kilometer lange Dammkar, in de Zugspitz-Region, gaat 1300 meter de diepte in en is hiermee Duitslands langste piste. Het skigebied rondom de Arber in het Beierse Woud is onlangs door skiresort.de uitgeroepen tot een van de beste skigebieden van Europa. Zin om de bergen eens van boven bekijken? In onder meer het Hochschwarzwald worden snowkite-lessen aangeboden. Gegarandeerd perfecte wintersportomstandigheden biedt de Zugspitze, met 2962 meter Duitslands hoogste berg. Op zijn gletsjer lag vorig jaar het hele jaar sneeuw én scheen 313 dagen de zon.
 

 
Waar de Duitse regio’s echter ook in uitblinken, is ‘zachte wintersport’. Dat betekent goed behapbare afdalingen, wandelroutes, activiteiten voor kinderen, wellness en plezier in de sneeuw. Neem bijvoorbeeld Duitslands eerste ‘Premium Winterwanderweg’, in de regio Chiemgau: niet alleen goed gemarkeerd en begaanbaar, maar ook beeldschoon. Eindeloos langlaufen kan bijvoorbeeld in Berchtesgadener Land, met 100 kilometer aan loipes. Inzell biedt naast skipistes ook belevenispaden en een wereldberoemde schaatshal. Behoefte aan wat afwisseling? Plan een hippe skiseeing-vakantie, waarbij wintersport gecombineerd wordt met cultuur snuiven en shoppen in een grote stad. Goed mogelijk in onder meer de regio’s Hörnerdörfer en Ruhpolding, die gelegen zijn op minder dan twee uur rijden van München. Wintersport kan tegenwoordig overigens ook op kilmaatneutrale wijze, bijvoorbeeld in de drie Explorer Hotels aan de Beierse pistes.

Unique Selling Points: betaalbaar en dichtbij

In aanvulling op de microsite heeft het Duits Verkeersbureau een uitgebreide crossmediale campagne gelanceerd om het thema wintersport in Duitsland te promoten. Hierin wordt uiteraard ook weer gewezen op de Unique Selling Points van de Duitse wintersportgebieden: ze bevinden zich op gemiddeld zo’n zes uur reistijd van Nederland, zijn aanzienlijk betaalbaarder dan de wintersportgebieden in concurrerende landen en ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Comments are closed.