Meer Nederlanders overnachten in Duitsland

Afgelopen maanden hebben wederom meer Nederlandse toeristen in Duitsland overnacht. Als belangrijkste Europese doelmarkt genereerde Nederland in de vakantiemaand augustus een plus van 2,2% in de overnachtingen. Hiermee ligt het aantal overnachtingen uit Nederland opgeteld weer net boven de vergelijkbare cijfers van 2013.

Om Nederlanders ook met de veelzijdigheid van winters Duitsland bekend te maken, lanceert het Duits Verkeersbureau deze week zijn vernieuwde wintersportsite.

51,6 Miljoen overnachtingen

Het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek, registreerde van januari t/m augustus 2014 in totaal 51,6 miljoen buitenlandse overnachtingen in Duitsland. Het gaat hierbij om overnachtingen in accommodaties met minimaal tien bedden. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dit 2,6 miljoen extra overnachtingen, een groei van 5,3%. Dynamische markten binnen de Top 10 van Europa zijn wederom Zwitserland (plus 6,8%), Oostenrijk (plus 7,1%), Denemarken (plus 5,7%) en Polen (plus 12,3%). De groei uit deze markten compenseert voor de teruggang uit Rusland, die in de periode tot eind augustus 3,0% bedraagt.
 
ZIE OOK:
 
TEKST

Zomermaanden zijn bepalend

“Het inkomende toerisme in Duitsland groeit continu en zorgt ervoor dat de uitstekende positie van het vakantieland Duitsland in de Europese competitie stabiel blijft”, verklaart Petra Hedorfer, voorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). “Met een plus van 5,3% in de eerste acht maanden liggen we zelfs boven de sterke groei van 4% die we vorig jaar in dezelfde periode behaalden. Deze tussenstand is een belangrijke indicator voor de verdere ontwikkeling in 2014. Ondanks verdeelde ontwikkelingen in de belangrijkste markten zijn de zomermaanden nog steeds bepalend voor de overnachtingscijfers van het totale jaar”, vervolgt Hedorfer.
 

 
Om de wintersportmogelijkheden in Duitsland extra onder de aandacht te brengen, lanceert het Duits Verkeersbureau deze week een geüpdatete versie van zijn wintersportsite. Hierop worden de Duitse wintersportregio’s uitgebreid belicht, van de Harz in het midden van het land tot het meest zuidelijke puntje van Beieren. Nieuw dit jaar is dat van een aantal geselecteerde regio’s video’s op de website geplaatst worden. In aanvulling op de microsite lanceert het Duits Verkeersbureau deze maand een uitgebreide crossmediale campagne om het thema wintersport in Duitsland te promoten. Hierin wordt uiteraard ook gewezen op de Unique Selling Points van de Duitse wintersportgebieden: ze bevinden zich op gemiddeld zo’n zes uur reistijd van Nederland, zijn aanzienlijk betaalbaarder dan de wintersportgebieden in concurrerende bestemmingen en ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Comments are closed.