Top 10 kerstbomen wereldwijd

De feestdagen komen er weer aan en er is niets dat meer bij de kerstdagen hoort dan een kerstboom. Ter inspiratie voor uw volgende wintervakantie heeft hotels.com een lijst gemaakt van kerstbomen over de gehele wereld die u dit jaar kunt bezoeken.

Rockefeller Centre, New York

Als misschien wel ‘s-werelds beroemdste boom, zullen ook dit jaar weer tienduizenden mensen in New York aanwezig zijn bij het aansteken van de lampen op 3 december, een evenement dat nog door miljoenen meer wordt bekeken op televisie.

Kerstboom Rockefeller Center

Kerstboom Rockefeller Center

Rio de Janeiro, Brazilië

‘s-werelds grootste drijvende kerstboom kan gevonden worden in de Rodrigo de Freatas lagune in Brazilië. 3,3 miljoen lampen verlichten de 542 ton zware boom die sinds 1996 jaarlijks wordt opgetuigd en een grote toeristische trekpleister is geworden.

Kersboom Rio de Janeiro

Kersboom Rio de Janeiro

Galleries Lafayette, Parijs

Het beroemde Parijse warenhuis houdt dit jaar een “monsterkerstfeest”: Een bende ondeugende monsters zullen de kersttradities overhoop halen en hebben zelf de 25m hoge kerstboom ondersteboven gehangen! Elk uur zal er een licht- en geluidsshow plaatsvinden in de boom.

Trafalgar Square, Londen

Al meer dan 60 jaar ontvangt Londen een grote Noorse boom als blijk van dank voor Groot-Brittannië’s hulp in de Tweede Wereldoorlog. 2014 is al weer de 68ste keer voor deze traditie; de boom zal worden versierd met honderden losse lampen.

 

ZIE OOK: Kerstshoppen in Londen

 

Puerta del Sol, Madrid

Midden op het drukste plein van Madrid kunnen bezoekers daadwerkelijk in een twaalf verdiepingen hoge boom klimmen. Sinds vorig jaar heeft de Spaanse hoofdstad de kosten van de verbluffende display verlaagd door energie-efficiënte lichten te plaatsen en sponsorplekken aan the bieden.

Kerstboom Puerta del Sol, Madrid

Kerstboom Puerta del Sol, Madrid


 

 

Gemiddelde hotelprijzen top 10 kerstbomen wereldwijd

  New York €184
  Rio de Janeiro €182
  Londen €154
  Parijs €139
  Washington €134
  San Diego €111
  Mexico City €95
  Berlijn €88
  Praag €88
  Madrid €84

* gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

Comments are closed.