Virtual Reality met British Airways

British Airways zet volop in op de toekomst van het reizen. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft onlangs onder klanten in Europa een experiment uitgevoerd met virtual reality-technologie. Drie iconische Amerikaanse plekken werden tot leven gebracht door 360-graden videos van hoge kwaliteit. Reizigers kunnen dankzij de virtual reality headset van Oculus Rift een wild paard berijden in Texas, rolschaatsen op de promenade langs een strand in Californië en schaatsen met uitzicht op de beroemde skyline van New York.
nicole-scherzinger-british-airways-3d-vliegen

Enquête onder 3000 consumenten

De virtual reality-ervaringen maken onderdeel uit van een onderzoek naar mogelijke toepassingen van technologie door de volgende generatie reizigers. Daarnaast peilde British Airways in samenwerking met YouGov via een enquête naar het vakantiegedrag van meer dan 3.000 volwassenen in Italië, Duitsland en Frankrijk.
 
ZIE OOK: Vlieg van Rotterdam naar Londen in minder dan 5 minuten
 
Algemeen genomen zijn reizigers enthousiast over het gebruik van technologieën tijdens de vakantie: 76% van de ondervraagde Duitsers, 82% van de Fransen en niet minder dan 92% van de Italianen kan niet leven zonder hun mobiele telefoon op vakantie. Eenzelfde tendens valt op te merken wat betreft het verlangen om virtual reality technologie mainstream te maken. Maar liefst 71% procent van de Italianen zegt dat ze virtual reality-technologie zouden aanwenden tijdens het kiezen van een vakantiebestemming. Fransen en Duitsers (respectievelijk 51% en 55%) zijn iets meer terughoudend. In alle drie de markten zou 6 op 10 reizigers hun camera niet kunnen missen.

Virtual reality heeft groot potentieel maar is vooral erg leuk

Virtual reality heeft groot potentieel maar is vooral erg leuk
Luke Goggin, Area General Manager Europe and North Africa bij British Airways, ziet het potentieel: “Het virtual reality-experiment is nog maar het begin van wat een enorme doorbraak voor reizigers zou kunnen zijn. Vandaag de dag kijken vakantiegangers op hun bestemmingen op kaarten, in gidsen en op TripAdvisor, maar dit is de volgende stap om de klant daadwerkelijk hun bestemming te laten ervaren in een virtuele wereld.
 

 
Beeld je bijvoorbeeld maar eens in om te kunnen wandelen rond het hotel dat je wilt boeken, of om rond te lopen op Time Square om te zien welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn – een echte revolutie!

In Italië was Nicole Scherzinger, multi-platina solo-artieste en voormalige zangeres bij de Pussycat Dolls, aanwezig op de demonstratie van deze innovatieve technologie waarmee klanten hun bestemming kunnen ervaren in een virtuele wereld, alvorens te boeken.

De internationale superster was onder de indruk:

Ik reis erg veel en deze nieuwe technologie vind ik superspannend. Ik zou het gebruiken om mijn bestemming te ontdekken voordat ik aankom en om inspiratie op te doen voor volgende reisjes. Het lijkt me geweldig om virtueel rond te lopen in een omgeving voor ik er daadwerkelijk ben! De video’s van British Airways roepen onmiddellijk de sfeer op van een aantal van mijn favoriete Amerikaanse plekken, erg leuk!

Comments are closed.