Top 3 meest innovatieve toeristische ondernemer 2014 bekend!

VVV Zuid-Limburg feliciteert “Geheime Tuinen van Sittard”, “Museum aan het Vrijthof in Maastricht” en ”Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis”, met het doordringen naar de finale van de verkiezing voor de meest innovatieve toeristische/recreatieve ondernemer van het jaar.
innovatie-zuid-limburg

VVV Zuid-Limburg organiseert deze verkiezing voor de zevende keer op rij waarbij leden van VVV Zuid-Limburg zichzelf of collega bedrijven – die zich in 2014 wisten te onderscheiden met nieuwe ideeën, processen en/of diensten binnen de toeristische bedrijfstak – konden voordragen. Uit deze voordrachten selecteerde een deskundige vakjury vervolgens een top 10, waarna inwoners en bedrijven in Zuid-Limburg hun stem uitbrachten op één van de 10 genomineerde bedrijven via een online publieksstemming. Nog tot 14 januari blijft het spannend wie er met de uiteindelijke prijs vandoor gaat. De vakjury velt dan haar eindoordeel op basis van een bezoek aan de drie finalisten op locatie en maakt de uiteindelijke winnaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg bekend.

Innovatie in toerisme

Wereldwijd houdt ‘innovatie’ de gemoederen bezig. Constant blijven vernieuwen, is met name essentieel binnen de toeristische bedrijfstak waar ontwikkelingen vaak nog veel sneller gaan dan in andere branches. Vandaar ook dat VVV Zuid-Limburg in 2008 besloten heeft om een jaarlijkse toeristische innovatieprijs uit te reiken aan een innovatieve toeristische ondernemer. Met deze verkiezing hoopt VVV Zuid-Limburg de aandacht te vestigen op vernieuwende projecten binnen de toeristische bedrijfstak van Zuid-Limburg. Ook wil de VVV hiermee ondernemers stimuleren om na te denken over veranderingen binnen hun eigen bedrijf en innovatieve ondernemers een steun in de rug geven. Eerdere winnaars waren GaiaZOO (2013), Wandelgids Zuid-Limburg (2012), Kasteel Hoensbroek (2011), Puur Limburgs (2010), Museum Vaals (2009) en Cuba Libre (2008).
 
ZIE OOK: Ontdek Schiinen op de fiets met Fietsrondje.nl
 

Online publieksstemming

De deskundige vakjury had de top 10 bedrijven geselecteerd op basis van vastgestelde criteria. Vanaf 30 oktober tot en met 30 november werd een online publieksstemming gehouden om tot de top 3 te komen. Uiteindelijk brachten ruim 3.700 mensen hun stem uit.

 

 

Vakjury velt eindoordeel

De 3 bedrijven met de meeste publieksstemmen zijn inmiddels aan de vakjury voorgelegd. Voor het beoordelen van deze bedrijven heeft VVV Zuid-Limburg zes onafhankelijke deskundigen van enkele vooraanstaande organisaties in Zuid-Limburg bereid gevonden, namelijk:

* de heer Wil Houben, Gemeente Voerendaal (juryvoorzitter)

* de heer Wil Munsters, Hogeschool Zuyd

* mevrouw Yvonne Kokkelkoren, Provincie Limburg

* de heer Christian Severijns, Koninklijke Horeca Nederland

* de heer Frank Verkoijen, Recron

* de heer Rob Huppertz, GaiaZOO (de winnaar van 2013)

De winnaar zal bekend worden gemaakt gedurende de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg op woensdag 14 januari 2015 in het Holland Casino te Valkenburg. De winnaar van de ‘VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2014’ ontvangt een (speciaal ontworpen) aandenken en daarnaast een op maat gemaakt promotiepakket van VVV Zuid-Limburg.

Comments are closed.