Praag een van de leukste Europese winterbestemmingen

De Tsjechische hoofdstad belandt vaak in de top 10 meest populaire winterbestemmingen zoals in het artikel van National Geographic van deze week of in de reportage van CNN vorig jaar.

Praag in de winter

Praag in de winter

Magische sfeer

Het komt zeker door de magische en romantische sfeer die op de stad met de eerste sneeuw neerdaald en zeker tijdens de Advent waneer het centrum van de stad bedekt is door kraampjes van de lokale kerstmarkten.
 
ZIE OOK: Magische Praag in de winter

 
Een belangrijke rol speelt ook het feit dat het heel leuk is om in Praag door de straten en langs de beroemde bezienswaardigheden te wandelen en dit te combineren met een culturele stop in een van de Praagse musea en galerijen en met een kopje koffie en stuk lekker taart in een van de talloze cafes.
 

 
Daarnaast kun je de kou ontsnappen en de hele dag doorbrengen in winkelcentra en winkelpassages waar je in de winter vaak aanbiedingen en kortingen zal tegenkomen.

Ontdek het nachtleven

Ook het nachtleven slaapt niet in Praag tijdens de wintermaanden. In de bars, clubs en kroegen wordt geproken, gedanst en gedronken. Overweeg je Praag te bezoeken voor het Oud & Nieuw? Zeker doen! Naast het vieren van het komend nieuw jaar en het einde van het oude op een van de geweldige feesten, kun je ook het prachtige vuurwerk boven de stad bewonderen of op de nieuwjaarsdag een romantische boottocht maken door het centrum van de verkleurd in de tonen van de winter. Praag wordt nog meer aantrekkelijk door de zeer gunstige prijzen op tix.nl.

Comments are closed.