Magische Praag in de winter

De kerstsfeer begint in Praag al in de periode van de Advent, de vier weken voor de eigen kerstdag. De stad wordt bedekt met de eerste sneeuw en de kerstbomen worden verlicht. Het is een zeer aanbevolen tijd om het romantische Praag te bezoeken.
Advent2

De kerstmarkten van Praag

De grootste kerstmarkten in Tsjechië zijn in Praag te vinden en voor hun gezellige en feestelijke sfeer behoren ze tot de best bekende in Europa. Het Oude Stadsplein en Havelsplein in de Oude Stad, het Wenceslasplein, het Plein van de Republiek en het Vredesplein – dat zijn de plaatsen waar Praag Advent en Kerst viert. Er worden handgemaakte cadeaus verkocht, gluhwein geserveerd dat je warmte biedt zelfs als de wintertemperatuur onder de nul valt, er zijn verschillende soorten van lokale delicatessen, zoals de trdelník of honingwijn, en de mensen genieten met elkaar van de feestelijke tijd. De kerstliederen vol vertrouwde tonen en melodieën zullen ook jouw in de feestelijke stemming krijgen.

Schaatsen in het centrum van de stad

Na een dag shoppen of door de besneeuwde straten van de Oude Stad gewandeld gehad, kan je direct naast het Staatentheater tot laat in de avond gratis schaatsen. Maar dat is er maar een van de vele plaatsen waar je in Praag lekker buiten kunt schaatsen. In het centrum bevindt zich bijvoorbeeld nog de ijsbaan Na Františku.

Kerstconcerten

In Praag dat dit jaar het Jaar van Tsjechische muziek vierde, worden altijd wel veel concerten gehouden, des te meer in de tijd van de advent. Jij zult zeker wel meerdere muziek evenementen in de straten van de hoofdstad tegenkomen. Daarnaast kun je ook een van de klassiek of jazz concerten bijwonen zoals bijvoorbeeld de Closing Gala Concert for the Year of Czech Music 2014.

Oud en Nieuw

De laatste dag van het jaar wordt groots gevierd in Praag. De stad heeft een bruisend uitgaansleven en voor het vieren van Oud en Nieuw is er een brede keuze van talloze feesten in clubs, restaurants, hotels en zelfs de booten die op de Moldau rondvaren, zoals bijvoorbeeld de Jazz Cruise of de Prague Party Boat. Het is ook heel leuk om op de Wenceslasplein of Oudestadsplein samen met honderden mensen de laatste seconden van het jaar af te tellen, of van de oever van de Moldau een van de meest spectaculaire vuurwerken te bewonderen. Praag heeft alles om je tijdens het Oud en Nieuw te vermaken.

CzechTourism Benelux

Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31615696875

Comments are closed.