Leipzig licht op tijdens kerst

Sinds gisteren is het zover: in Leipzig twinkelen de lichtjes, 250 historische kraampjes zijn opgezet en de geur van culinaire specialiteiten zweeft door de lucht. Ontdek hier tussen 25 november en 23 december zes prachtige, historische kerstmarkten!

Kerstmarkt in Leipzig

Eén van de oudste kerstmarkten

De kerstmarkt van Leipzig is niet alleen één van de grootste en meest populaire van Duitsland, het is ook één van de oudste. De geschiedenis van de Leipziger Weihnachtsmarkten gaat al terug naar 1458 en daarmee wordt dit jaar de 556e editie gevierd. De grootste kerstmarkt wordt traditioneel gezien gehouden op de Marktplatz, waar bezoekers een ruim twintig meter hoge kerstboom kunnen bewonderen die een prachtig licht over de markt schijnt. Daarnaast kan er hier genoten worden van een gevarieerd aanbod aan optredens op het hoofdpodium, terwijl de glühwein warm wordt gehouden en culinaire lekkernijen klaar staan.
 
ZIE OOK: Motel One breidt uit in Leipzig
 

View from the top

Op de Augustusplatz staat een gigantisch reuzenrad om bezoekers vanaf de top een waanzinnig uitzicht te geven over de verlichte stad. Beneden staan gerookte zalm en fruitige Glögi (bessenwijn) klaar om verorberd te worden in Scandinavische tentjes op de klassieke Finse kerstmarkt. Maar ook voor de kleine bezoekers is er op de kerstmarkten in Leipzig genoeg te doen. Zo kunnen kinderen het magische sprookjesbos ontdekken op de Thomaswiese, naar sprookjes luisteren op de Marktplatz of een praatje maken met de Kerstman.

De kerstmarkt in Leipzig

De kerstmarkt in Leipzig

Pretzels en gemberbrood

Eindeloos struinen langs de verschillende kraampjes op de kerstmarkten wordt pas echt leuk met alle prachtige, handgemaakte producten die er te vinden zijn. Vooral op de Erzgebirge en nabijgelegen Naschmarkt kan er geshopt worden voor nog wat mooie cadeautjes voor onder de boom! Bezoekers kunnen hier ook genieten van versgebakken pretzels en Pulsnitz gemberbrood of een slokje nemen van de populaire rode-wijnpunch. De winkelstraten van Leipzig zijn tijdens deze periode uiteraard wat langer open voor wat extra winkelplezier. Ook op zondag 7 en 21 december kan men flink kerstshoppen onder de tientallen verlichte arcades, die zo iconisch zijn voor Leipzig.

Alternatieve kerstmarkt

Cultuurliefhebbers mogen tot slot de alternatieve kerstmarkt in de cultuurfabriek WERK 2 niet missen! De wijk Connewitz wordt van 12 t/m 21 december omgetoverd tot een relaxte plek waar handgemaakte producten, creatieve cadeautjes en minder traditionele snacks te vinden zijn. Bezoekers kunnen hier terecht voor keramiek, items, kleren en accessoires van jonge designers, kaarsen, zeepjes, sieraden, graphic art en kalenders.
 

 
Nieuwsgierig geworden naar de kerstmarkten? Etihad Regional vliegt twee keer per dag rechtstreeks naar Leipzig vanaf Amsterdam. Zo sta je in minder dan een uur op Duitse grond! De kerstmarkten zijn dagelijks geopend van 10.00 – 21.00 uur, met uitzondering van 22 en 23 december (10.00 – 20.00).

Comments are closed.