WadsApp genomineerd voor Europese Excellence Award

De WadsApp, gemaakt voor Texel en Terschelling, is uit 1600 inzenders genomineerd voor de belangrijke Excellence Award, de toonaangevende Europese communicatieprijs. Op 4 december wordt de prijs uitgereikt in Parijs.

wadsapp-texel-waddenaward

Hele waddengebied

De WadsApp is bedoeld voor het gehele waddengebied. Elke regio kan zich erop aansluiten. Momenteel is de App actief op Texel en Terschelling, die de ontwikkeling ook hebben gerealiseerd. De App richt zich vooral op de lokale kracht van het Waddengebied en is daarmee uniek in zijn soort. Zo zijn er items als lokale ‘Sterke verhalen’, kun je de dialecten beluisteren, zijn de belangrijkste ‘Wist u datjes’ toegevoegd en worden de streekproducten uitgebreid vermeld. Maar ook komt de natuur aan de orde, met ‘Tips van de boswachter’ en ‘Vogelgeluiden’. Uiteraard bevat de app downloadbare routes, de relevante bedrijven, restaurants, winkels en agendapunten
 
ZIE OOK: Texel vanuit de lucht
 
Inmiddels wordt de app gemiddeld vijftig keer per dag gedownload, waar zowel VVV Texel als VVV Terschelling zeer content mee zijn. ‘De wereld wordt steeds meer digitaal en ook steeds sneller,’ zegt Wouter de Waal, directeur van VVV Texel. ‘Vandaar dat we begin 2014 deze gratis app op de markt hebben gebracht. Mooi dat we meteen genomineerd zijn voor deze belangrijke digitale prijs.’
 

 
Ook Roelan Schroor, directeur van VVV Terschelling, is verheugd over de nominatie.

We hebben ons keihard ingezet om de mooiste toeristische APP van Nederland te maken, het begint er op te lijken dat dit ook gelukt is. We kijken uit naar de uitreiking op 4 december in Parijs!

Comments are closed.