Pieten maken grootste chocoladeletter ter wereld

Op zondag 23 november, de eerste dag van het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, is een wereldrecord gebroken. Met behulp van de chocolatiers van bakkerij Wim Koelman uit Heemskerk is er door de Pieten een chocoladeletter van drie meter hoog gemaakt. De grootste letter ter wereld werd onder grote belangstelling van kinderen en ouders in het buitenmuseum opgebouwd.

Zij mochten daarna het gewicht van de letter raden. De winnaar ontvangt uiteindelijk het prototype van de letter. Daarbij was het eerste weekend een enorm succes met meer dan 12.000 bezoekers.

pietendorp-grote-chocoladeletter

Tot 30 november te bekijken

De chocoladeletter blijft tot en met 30 november in het nationale Pietendorp staan. Daarna wordt de letter naar de bakkerij van Wim Koelman in Heemskerk vervoerd en op 3 december door Pieten vanuit het Huis van Sinterklaas verdeeld onder de verzorgingstehuizen in de regio. De benodigde chocolade is gesponsord door Belcolade. De Bakpieten zijn in het nieuw gestoken door Le Nouveau Chef.
 
ZIE OOK: Download de gratis app van het Zuiderzeemuseum
 

Nationale Pietendorp ook volgend weekend geopend

Het nationale Pietendorp is ook op zaterdag 29 en zondag 30 november geopend. Meer dan 150 Pieten bezit van de 140 huisjes en slaan er hun kamp op. Het dorp barst van de Pietenactiviteiten, in totaal meer dan zestig. Amerigo staat in de stal en iedereen kan als vanouds meedansen met de streetdance Pieten. Maar er zijn ook veel nieuwe attracties zoals de stoombootjescarroussel, een Pietenpoppenkast en de selfiePieten. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn van harte welkom om te helpen bij de voorbereidingen voor 5 december. Het Pietendorp is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank West-Friesland.
 

 

De enige echte Pakjesboot 12

Op 29 en 30 november brengt de boot van Sinterklaas een bezoek aan de havenkom van het nationale Pietendorp. De enige echte Pakjesboot nummer 12, die een vast onderdeel van de televisie-intocht vormt, is van buiten en van binnen te bekijken. Volg een tour over de boot waarmee de Pieten hun jaarlijkse oversteek maken van Spanje naar Nederland én weer terug.

Kaartverkoop

Het museum raadt bezoekers aan kaarten voor het nationale Pietendorp via de webshop te kopen. Deze tickets zijn goedkoper en geven gegarandeerd toegang aan het evenement op de gekozen datum.

Bereikbaarheid

Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden om de auto te parkeren. De museumveerboten varen niet. We raden inwoners van Enkhuizen aan om te voet of met de fiets te komen. Kijk voor meer informatie op www.pietendorp.nl.

Comments are closed.