Zuiderzeemuseum lanceert app

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft voor bezoekers met een smartphone een applicatie ontwikkeld. De Zuiderzeemuseum app bevat een plattegrond en een interactief spel waarbij het buitenmuseum gered moet worden van overstromingsgevaar. Dit spel is in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bedacht en uitgewerkt. Ook geeft de app bezoekers actuele informatie over evenementen, tentoonstellingen en activiteiten. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Op de plattegrond kan op een van de pandjes van het buitenmuseum gedrukt worden voor meer informatie. Gebruikers leren zo meer over de huisje zelf, de ambachten, hedendaagse kunst of activiteiten. Deze informatie kan gedeeld worden via Facebook en Twitter. De applicatie is gebouwd door aFrogleap.

Reddingstocht

Het spel binnen de applicatie is niet alleen geschikt voor bezoekers, maar ook voor schoolreisjes en groepsuitjes. In Help, het water stijgt worden de spelers echte crisismanagers. Het museumdorp wordt bedreigd door een extreme wateroverlast. Tijdens de reddingstocht langs de polder, de boerderij, een dijkwoning, de molen, de sluis en de dijk word je geconfronteerd met lastige situaties en vragen. Het gaat daarbij om risico’s inschatten, keuzes maken en besluiten nemen: Afwachten? Dijk versterken en zandzakken plaatsen? Bewoners evacueren? Het spel geeft inzicht in waterbeheer en overstromingen en roept de deelnemers aan het einde uit tot watertoppers of waterkneuzen.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. www.zuiderzeemuseum.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Enkhuizen

Meer informatie over Enkhuizen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Enkhuizen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.