Motel One opent low budget designhotel in Wenen

De 8e hotelopening van Motel One in 2014 is een feit met Motel One Wien-Staatsoper in Wenen. Het is het eerste low budget designhotel in het eerste district van Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad telde al twee vestigingen in Prater en nabij het Westbahnhof, maar breidt uit met een hotel middenin het centrum om de hoek van de beroemde Weense Staatsopera.

Motel one in Wenen

Motel one in Wenen


In totaal heeft de Duitse budget designhotelketen Motel One nu 54 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en België.

Moderne inrichting met klassieke nadruk

Motel One Wien-Staatsoper ligt midden op de Elisabethstraße, op steenworp afstand van de beroemde Staatsopera. Ook de Karlsplatz, Naschmarkt, de Hofburg en de Stephansdom zijn in een paar minuten te bereiken. De Motel One-vestiging is gevestigd in een historisch gebouw daterend uit het eind van de 19e eeuw.

motel-wien-staatsoper-wenen
Het pand is geheel gerenoveerd, maar met behoud van de oorspronkelijke charme. In de One Lounge wordt volledig ingehaakt op de locatie: de Weense Staatsopera staat centraal. De ruimte is ingericht met fluweel beklede turquoise Egg Chairs en lampen in de vorm van tutu’s. Impressies van balletvoorstellingen en concerten worden gegeven op de LED-schermen achter de bar. Het ontbijt nuttig je op een van de klassieke Thonet-stoelen, in Weense koffiehuisstijl. Het klassieke thema wordt voortgezet in de kamer, waar de nadruk op de oude monarchie wordt gelegd. Zo zijn alle bedden voorzien van een gestoffeerd hoofdeinde, en zijn de gordijnen en kussens gemaakt van een fluwelen stof.
 

 
Ook beschikt Motel One Wien-Staatsoper over een Outoor Lounge. Het hotel in Wenen telt 400 kamers met prijzen vanaf €69,00 per nacht. Ontbijten kan voor €7,50 per persoon.

Comments are closed.