Reusachtig mammoetskelet opgebouwd in Amsterdam EXPO

In Amsterdam EXPO werd vandaag met man en macht gewerkt aan de opbouw van het mammoetskelet, één van de hoogtepunten van de tentoonstelling Giants of the Ice Age, die vanaf volgende week donderdag 27 november te zien is voor publiek. Het uit 215 botten bestaande Siberische skelet is ruim drie meter hoog en weegt bijna 300 kilogram.

Giants of the Ice Age

Giants of the Ice Age

Giants of the Ice Age

Giants of the Ice Age toont vele originele fossielen, niet alleen van de mammoet, maar ook van de sabeltandtijger, de grottenbeer, de grottenleeuw, de steppenwisent en de oeros. Daarnaast ontdekt het publiek de wereld van de ijstijdmensen. Naturalis Leiden ontwikkelde een speciale galerie die laat zien hoe Nederland er in de ijstijd uitzag.
 
ZIE OOK: Giants of the Ice Age, vanaf 27 september in Amsterdam
 
 

 
giants-of-ice-age-amsterdam-expo

Comments are closed.