Amsterdam EXPO haalt Giants of the Ice Age naar Nederland

In Amsterdam EXPO maken bezoekers deze winter een fascinerende reis door prehistorische tijden. Op 27 november komt de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd naar Nederland: Giants of the Ice Age. De expositie is slechts drie maanden te zien, tot en met 1 maart 2015. De ticketverkoop start vandaag via www.amsterdamexpo.nl.

giants-of-ice-age-amsterdam-expo

Gigantische uitgestorven zoogdieren

Giants of the Ice Age prikkelt alle zintuigen. Het publiek staat straks oog in oog met gigantische uitgestorven zoogdieren, zoals de mammoet, de sabeltandtijger, het reuzenhert, de wolharige neushoorn en de holenbeer.

Daarnaast ontdekken bezoekers de wereld van de Neanderthalers tijdens de ijstijd, 30.000 jaar geleden. Wat weten we vandaag de dag over de wereld van toen? Welke flora en fauna waren er? Hoe (over)leefden de Neanderthalers? Aan bod komen hun jachttaferelen, gereedschappen en het mysterie rondom ’s werelds oudste artistieke uitingen, de Europese grot- en rotstekeningen.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Amsterdam

 

De expositie is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Neanderthal Museum en andere Europese instituten en brengt de laatste wetenschappelijke inzichten over de ijstijd aan de hand van vele originele objecten, waarvan sommigen nooit eerder tentoongesteld zijn.

 

 

Bezoekersinformatie

Giants of the Ice Age is vanaf donderdag 27 november 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. De tentoonstelling is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur.

De ticketverkoop start vandaag via www.amsterdamexpo.nl. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief bespreekkosten). Er is een speciaal familieticket beschikbaar. Groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Docenten, leraren en onderwijsassistenten hebben na online registratie altijd gratis toegang tot Amsterdam EXPO.

Comments are closed.