Burgemeester is zijn fiets kwijt

Leiden maakt zich op voor weer een spectaculaire intocht van Sinterklaas. Waar vorig jaar de ‘flyboardpieten’ nog het publiek verrasten met een spetterende show, zal dit jaar de fiets van de burgemeester onderwerp van gesprek zijn.
sinterklaas-leiden

Lopen

Men maakt zich zorgen of de burgemeester van Leiden wel op tijd aanwezig kan zijn voor de aankomst van de Sint; hij is namelijk zijn fiets kwijt. Gisteren ging hij een ijsje halen op de Beestenmarkt en bij terugkomst bleek zijn fiets weg te zijn. Omdat hij nu alles lopend moet doen, bestaat de kans dat hij niet op tijd aanwezig is om de Sint te ontvangen, aldus inspectiepiet. Stedelijk beheer, wat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert, heeft al aangeboden om te helpen zoeken naar de fiets.
 
ZIE OOK: Kinderen centraal tijdens Verrassend Winkelweekend in Leiden

 
Gelukkig gaan de overige zaken wel volgens planning, zo meldt inspectiepiet. Het voorprogramma is rond en vanaf 11.00 uur zal iedereen alle liedjes kunnen oefenen. De boot is op koers om zoals gepland om 12.00 uur aan te komen. De burgemeester, die hopelijk op tijd is, zal de Sint ontvangen op het podium waar zijn aankomst gevierd zal worden.
 

 

Optocht

Na het programma op de Beestenmarkt zal de Sint om 13.00 uur zijn weg vervolgen op Amerigo, zijn trouwe paard. De optocht zal via de Blauwpoortsbrug de Haarlemmerstraat overgaan, slaat af bij de Hooglandse Kerksteeg, vervolgt zijn weg over de Hooglandse Kerkgracht en gaat via de Burgsteeg naar het Stadhuisplein. Vanaf 14.00 uur zal hij plaatsnemen op de troon om alle kindertjes te ontvangen voor een echte meet en greet. Daarnaast zijn er nog leuke optredens van goochelpiet en de danspieten.

De route van de intocht in Leiden

De route van de intocht in Leiden

Word ook hulppiet!

Om 16.00 uur zal de Sint zijn intrek nemen in het Huis van Sinterklaas om uit te rusten van de lange bootreis. Op zondag 23 november om 12.00 uur zal hij zijn deuren openen voor alle kinderen die zijn huis willen bezichtigen. Er is van alles te doen in het Huis van Sinterklaas, zoals een oefendak, pietenbedden met een glijbaan, knutselen in de knutselhoek en een echte discovloer om een dansje te wagen op een van de Sinterklaasnummers! Als je dit allemaal doet krijg je ook nog eens een (hulp)pietendiploma! Kom dus snel een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas. Het Huis is geopend tot en met 4 december, elke dag van 12.oo tot 17.00 uur.

Comments are closed.