Kinderen centraal tijdens Verrassend Winkelweekend in Leiden

Op 29 en 30 november aanstaande is er weer een Verrassend Winkelweekend met het thema ‘Kids’. In winkels in de binnenstad worden dan diverse activiteiten voor kinderen van 2 tot 7 en 8 tot 12 jaar georganiseerd. De Leidse musea bieden niet alleen mooie exposities, maar ook speurtochten en interactieve routes voor kinderen. Tevens worden er in de stad voorstellingen en vertelsessies voor kinderen gegeven.

Verrassend-Winkelweekend-leiden-kids

Dansen en spelen

In dit weekend kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops. In BplusC (Bibliotheek plus Centrum voor Kunst en Cultuur) bijvoorbeeld, waar Sophia Maria Kienhuis een workshop Theatraal Dansen geeft. De docenten van The Rockschool zijn in Boekhandel Kooyker aanwezig en verzorgen workshops zang, gitaar en piano. Vince, bekend van The Voice of Holland, is een van de docenten daar. Kinderen, die taalgevoel hebben en geïnteresseerd zijn in rap, kunnen hun hart ophalen in de rapworkshop van Ischa Onderwater in Galerie en Café De Leidse Lente in Nederland.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Nederland

 

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is in Museum Boerhaave de ‘Wiskunderoute Junior’ uitgezet. In een koffer vol replica’s is informatie over het museum te vinden. Op 30 november gaat in dit museum de familie-expositie “Ik Zie, Ik Zie” over licht en illusies van start.

Slim speuren

Rijksmuseum Volkenkunde heeft een interactieve speurtocht over de tentoonstelling “Geisha” voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In de Hortus botanicus kunnen de geheimen van de planten in de tropische kassen worden blootgelegd. Hoe het leven in de IJstijd was valt te ontdekken in het Rijksmuseum van Oudheden. Wie meer wil weten over “Het Leidse Laken” gaat in Museum De Lakenhal interactief op zoek naar het belang van dit Laken voor de Leidse geschiedenis. Ook Sinterklaas heeft een speurtocht door de stad uitgezet. Het vertrekpunt is “zijn” Huis; het Huis van Sinterklaas in De Waag aan de Aalmarkt.

Verhalen en theater

Kikker is jarig! Hij viert dit met twee voorstellingen in de Leidse Schouwburg, waar je hem ook kan ontmoeten en groeten. “De Dwerg” van Fratelli Fiasco in BplusC neemt de jonge bezoekers mee naar zijn sprookjesachtige wereld en in boekhandel de Kler vertelt Storyteller Hermine van Helden de mooiste verhalen. Voor de kleinsten wordt voorgelezen op de kinderboekenafdeling van V&D en Francobolli.
 

 
De voorstelling “Het Familiebedrijf” van PS | theater gaat deze keer over Speelgoedwinkel Li Lá en wordt opgevoerd voor de wat oudere kinderen. Deze voorstelling is – in tegenstelling tot wat in de Uitagenda vermeld staat – te zien op de Vismarkt tijdens de BioMarkt die daar op zondag plaatsvindt.

Huis van Sinterklaas

Het hele weekend is in de Waag het Huis van Sinterklaas open van 12.00 tot 17.00 uur.

Comments are closed.