Betoverende feestmaanden op Jersey

Het kanaaleiland Jersey is magisch tijdens de feestmaanden, een echte aanrader voor de kerstliefhebber. De straten zijn verlicht met een betoverend aantal lichtjes en op het programma staan feestelijke evenementen, activiteiten, wandelingen, concerten, markten en nog veel meer.
kerst-jersey

Er zijn bovendien een aantal culinaire hoogstandjes te vinden voor een uitgebreid feestmaal. Het Engelse eiland ligt voor de kust van Frankrijk en heeft, ook in de winter, een zacht klimaat. Een aanrader dus voor de koukleum, actieveling en lekkerbek. En dat alles op twee uur vliegen vanaf Schiphol.

Kerstfestival – La Fête dé Noué

Hét festival in deze periode heeft een Jersey Normandisch-Franse naam, ‘La Fête de Noue’. Dit betekent ‘Het kerstfestival’. Tussen 4 en 7 december beleef je de kerstsfeer zoals deze op Jersey gevierd wordt met traditionele markten, winterwandelingen, een verlichte avond parade, kerstconcerten en nog heel veel meer seizoensgebonden programma’s. De kerstparade is de highlight van het festival. Bewonder de kleurrijke stoet van verlichte praalwagens, bedekt met twinkelende lichtjes, die langsrijden met vrolijke muziek en dans.
 
ZIE OOK: Ontdek de restaurants op Jersey
 

Winkelstraten en Kerstmarkten

Struin door de straten van St. Helier om naar harte lust te winkelen tot ’s avonds laat in Franse boutiekjes. Stop onderweg ook gerust even bij één van de straattheaters. Nog niet uitgeshopt? Dan zijn de kerstmarkten een bezoek de moeite waard. Je vindt hier heerlijke goodies van deze tijd zoals de traditionele maretakken, geroosterde kastanjes of verwarmde kruidendrankjes. De ‘Fish Market’ is gevuld met lokaal gekweekte en versgevangen vis. Beide markten zijn omringd door gezellige kleurrijke cafés.
 

 

De parels van Jersey

Jersey staat bekend om de wandelroutes met prachtig uitzicht over het landschap en over zee. Op de routes zijn veel bezienswaardigheden zoals Victoriaanse forten. Tevens is dit de beste manier om honger te kweken voor een overheerlijke maaltijd in een echte Engelse pub of in een van de toprestaurants. Het kleine eiland heeft namelijk een overvloed aan culinaire hoogstandjes. Met maar liefst 4 sterrenrestaurants: Ormer, Bohemia, Tassili én Ocean.

Comments are closed.