Kerststad Valkenburg opent officieel op zaterdag 15 november

De voorbereidingen om Valkenburg aan de Geul om te toveren tot dé Kerststad van Nederland zijn al maanden in volle gang. Dit betekent onder andere dat een officiële opening van de stad niet lang meer op zich kan laten wachten. Deze vindt dan ook op zeer korte termijn plaats: op zaterdagavond 15 november aanstaande.
kerstmarkt-valkenburg

Startsein

Op zaterdagavond 15 november 2014 zal het officiële startsein worden gegeven aan alle sfeervolle activiteiten die Kerststad Valkenburg te bieden heeft. Ook de Christmas Parade – dit jaar uitgebreid met een nieuwe praalwagen – zal die avond voor het eerst uittrekken. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsprogramma van de stad aanwezig te zijn.
 
ZIE OOK: Heel Zuid Limburg klaar voor kerst
 
De opening van Kerststad Valkenburg zal zich voltrekken in het centrum van Valkenburg, om precies te zijn op het Theodoor Dorrenplein. Gedurende de donkere, maar gezellige, feestelijke wintermaanden verandert dit plein tijdelijk in het sprookjesachtige Santa’s Village.
 

 

Opening door burgemeester van Valkenburg

Om 19.30 uur zal Martin Eurlings, burgemeester van Valkenburg, de officiële openingshandeling uitvoeren en ongeveer een kwartier daarna – rond 19.45 uur – zal de Christmas Parade van start gaan. De Christmas Parade is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums, die op een speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg trekken. Aansluitend kunt u genieten van vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

De vijf overige activiteiten van Kerststad Valkenburg

Niet alleen de Christmas Parade en Santa’s Village maken Valkenburg vanaf het derde weekend in november tot dé kerststad van Nederland, ook de kerstmarkt in de Gemeentegrot en die in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hiervoor. Daarnaast kunt u Europa’s grootste ondergrondse kerststal komen bewonderen bij Magisch Zand, in de kerststemming komen en tegelijkertijd alles over mergel te weten komen in de grotten van MergelRijk en tot slot bóven de grond deelnemen aan Route d’Amuse, een culinaire wandeling langs de beste restaurants van Valkenburg.

Kijk voor meer informatie over de verschillende activiteiten van Kerststad Valkenburg op: www.kerststadvalkenburg.nl.Kom ook naar de opening van Kerststad Valkenburg, dé Kerststad van Nederland.

Comments are closed.