De gezelligste kerstmarkten in Zweden

Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse traditionele etenswaren; je vindt het allemaal op de gezelligste kerstmarkten in Zweden. Verder breng je natuurlijk je dag door met Zweedse koffie, Zweedse broodjes en gebak. En, de kerstman brengt natuurlijk ook een bezoek. Welke kerstmarkten komen er op jouw to-go-lijst?

Julgran

Skåne

Dicht bij huis, op nog geen 800 km rijden vanaf Utrecht, kun je drie leuke kerstmarkten bezoeken in de meeste zuidelijke provincie van Zweden Skåne. Uniek is de ondergrondse kerstmarkt in Göinge. Daar is begin december de gezelligheid te vinden in een grot.
In de plaats Lund zingen Zweedse koortjes, rijden arrensleeën, klinken de kerstbellen en loop je voor je het weet hand in hand met de Zweedse kerstman. In Malmö bezoek je een traditionele Zweedse kerstmarkt. Dat in combinatie met een citytripje naar deze multiculturele stad, is leuk om als cadeautje te geven.

 

ZIE OOK: Reizen naar Zweden

 
In de Zuid-Zweedse streek Småland, waar je in 1,5 uur heenvliegt van Weeze naar Växjö, kun je een gezellig kerstmarktweekend hebben. In het Kosta Boda Art Hotel lig je heerlijk op een oor nadat je je hebt vergaapt op de kerstmarkt aan alle outlets met de glaskunst uit Orrefors en Kosta Boda.
 

 

Kalmar

Op de kerstmarkt in het kasteel van Kalmar zijn meer dan 110 kraampjes met handwerk en lekkernijen. Laat je verleiden door de Zweedse glühwein en Zweedse hapjes.

Jämtland-Härjedalen

In de streek Jämtland-Härjedalen in Midden-Zweden, waar je in 5 uur bent, bind je je ski’s onder en daarna kun je genieten van een echte Zweedse kerstmaaltijd: de zogeheten julbord. In Åre, Östersund, Funäsfjällen, Ramundberget, Tännäs of Tänndalen kun je iedere dag de Zweedse kerstsfeer opsnuiven en je onderdompelen in Zweedse tradities.

Gold of Lapland

Als je droomt van een winterwonderland, dan ben je in Zweeds Lapland aan het juiste adres! Het is echt een sprookje in de winter. De uitgestrekte wildernis van het noorden van Europa is in de wintermaanden helemaal bedekt met een dikke laag sneeuw. Een witte wereld met sfeervolle dagen en mysterieus licht. ’s Nachts verlichten miljoenen sterren de heldere hemel en danst het noorderlicht in kleurige flarden. Een kerstmarkt bezoeken als het donker is, dat klinkt niet vreemd, wel als het al begin van de middag is. Toch? In Lapland in Zweden is het vijf en half uur licht per dag, dus genoeg tijd voor een bezoek aan een gezellige kerstmarkt in Lapse sferen. Twinkelende kerstlichtjes, een dik pak sneeuw, knapperend haardvuur, de kerstman én niet te vergeten; echte rendieren. Welkom!

Comments are closed.