Tweede Michelin-ster voor Europa-Park-restaurant

Amper twee jaar na opening is het fine-dining restaurant van Europa-Park met een tweede Michelin-ster onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 37-jarige Peter Hagen voert in restaurant “Ammolite”, gevestigd in de vuurtoren van themahotel “Bell Rock”, de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren.

Bell Rock themahotel

Bell Rock themahotel

Ammolite – The Lighthouse Restaurant

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Het telt 36 zitplaatsen en de keuken wordt vanaf dag 1 geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterren-restaurants.

Peter Hagen

Peter Hagen

 

ZIE OOK: Met de kerstvakantie naar Europa Park; tips van Contributor Cor

 

Thomas Mack, directielid en verantwoordelijk voor de hotels en de gastronomie: “Wat Peter Hagen en zijn jonge team hier hebben gerealiseerd is heel bijzonder en daarop zijn we zeer trots. Hij heeft in korte tijd met discipline en creativiteit de harten van de kenners weten te veroveren. Hij staat voor een hedendaagse keuken met aandacht voor de mogelijkheden uit de directe omgeving”. Peter Hagen wil graag eerlijk koken: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als “Geniesserecke Deutschlands”. Hagen die oorspronkelijk uit Bregenz komt zegt hierover: “Hier fühle ich mich wohl”.

 

 

Beste attractiepark van Europa

Europa-Park is al meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Een maand geleden ontving het park zelfs de “Golden Ticket Award” voor beste park ter wereld. Journalisten en experts verbonden aan vakblad “Amusement Today” gaven Europa-Park van alle parken wereldwijd de hoogste punten. Ook de themahotels krijgen uitmuntende beoordelingen. Daarbij gooit tevens het culinaire aanbod hoge ogen. Deze toewijding is nu beloond met een tweede Michelin-ster voor restaurant “Ammolite”. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd
de succesvolste hotel-ontwerper uit Europa in de arm genomen: Claudio Carbone. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam “Ammolite” is per slot van rekening afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.

Comments are closed.