In kerstvakantie naar Europa Park Duitsland

In het dorpje Rust, in het Zwarte Woud in Duitsland bevindt zich het attractiepark Europa – Park. Het park is geopend sinds juli 1975. Inmiddels is het park in tientallen jaren uitgegroeid tot een groot resort met meer dan 100 attracties, 13 themagebieden, 6 uur show per dag, 5 themahotels en een camping.

In 2014 zullen we voor het eerst de mijlpaal van 5 miljoen bezoekers halen. Amusement Today ( vakblad) reikte op 6 september 2014 aan het park de Golden Ticket Award uit voor het beste attractiepark ter wereld)

Indeling park

De naam Europa – Park zegt eigenlijk al iets over de invulling van het gebied. Je vindt op het park 13 in het klein nagebouwde europese landen, waardoor je je eerst waant in Zwitserland, om vervolgens van Griekenland naar Spanje te lopen . Uiteraard is ook Nederland vertegenwoordigt. De vertegenwoordigde landen hebben allen restaurants waar je de speciale gerechten uit de landen kunt nuttigen. Wat te denken van een Italiaanse pizza of tapas/paella uit Spanje.

 

DSC_1367

 Silver Star achtbaan

Het park beschikt over een groot aantal achtbanen Niet alleen geschikt voor de allerstoersten onder ons. Ook de kleintjes kunnen hun hart ophalen. Twee van de meest spectaculaire achtbanen zijn de Silver Star. Deze achtbaan met een hoogte van maar liefst 73 meter kun je al van grote afstand zien. Rijdend op de autobaan A5 zie je hem al in de verte opdoemen. De wagens razen met een topsnelheid van 130 kilometer per uur over het parkoers. De maximale kracht die je te verduren krijgt is 4G. Dat houdt in dat je lichaam tijdelijk vier maal zwaarder wordt dan normaal. De andere zeer indrukwekkende achtbaan is de Wodan Timburcoaster. Deze  achtbaan is geheel van hout geconstrueerd. De treinen halen een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur en doorkruisen twee andere achtbanen.

Andere attracties

Naast  deze achtbanen vind je nog veel andere attracties in het Europa – Park. Denk hierbij aan caroussels, rondvaartboten, dark rides, speeltuinen voor de allerkleinsten. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken in de meer dan 100 attracties die het park telt. Maak ook eens een spannende rit langs de piraten van Batavia in het Nederlands deel van het park. Afkoelen doe je in een van de vele waterattracties. Vaar in ronde bootjes over een woeste rivier vol stroomversnellingen en watervallen. Ga ook een rondje over het park in de monorail en geniet van het prachtige uitzicht in de 75 meter hoge Eurotower.

Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys

Nieuw in 2014 is de attractie Arthur in het koninkrijk van de minimoys. Het is de grootste overdekte attractie van het park. In deze nieuwe attractie veranderen bezoekers in kleine Minimoys en komen oog in oog te staan met reuzeninsecten en andere spannende figuren. De karretjes die onder de baan hangen en los van elkaar kunnen draaien gaan niet alleen overdekt, maar ook een gedeelte door de buitenlucht.

Ook voor de kleinere kinderen volop mogelijkhen

Ook voor de kleinere kinderen volop mogelijkhen

Veiligheid is voor het Europa – Park heel belangrijk. De technische dient van het park controleert iedere ochtend alle attracties.

Shows

Naast het uitgebreide attractieaanbod heeft Europa – Park ook een groot aantal shows. Iedere dag zijn er een aantal shows te bezichtigen, van een riddergevecht te paard in een Spaanse arena, een internationale ijsshow en een variete show vol dans, acrobatiek en illusies.

Evenementen

Er vinden ook verschillende evenementen plaats in het park. Zo was het park tijdens mijn bezoek omgetoverd tot een groot en griezelig paradijs. In totaal lagen er verspreid over het gehele  park 160.000 pompoenen. Dit geheel gaf een echt Halloween gevoel. Na sluitingstijd konden bezoekers met stalen zenuwen genieten van de Horror Nights. Op een daarvoor speciaal ingericht deel van het park konden in spookhuizen monsters, vampiers en zombies worden aangetroffen.
 

 
In de winter, zo rond de kerstvakantie is het park tevens geopend. Je waant je dan in het grootste Winterwonderland van Duitsland. Miljoenen lichtjes, kerstbomen en kampvuren zorgen voor het echte winterse gevoel. Maak dan een rondje in een 55 meter hoog reuzenrad, bezoek de spectaculaire circusshow of glijd naar beneden over een van de twee sneeuwhellingen.

Resorts

Heb je aan een dag Europa – Park nog niet genoeg? Dan kun je kiezen voor een verblijf in een van de resorts op het park . Ons resort bestaat uit 5 hotels. Er bevinden zich rondom het resort ook een aantal specialiteiten restaurants. Gasten van het resort kunnen kosteloos gebruik maken van de zwembaden, sauna s en fitnessmogelijkheden.

Camping

Je kunt ook kiezen om op het Camp Resort te blijven overnachten. In Western stijl kun je dan blijven slapen in tiptenten, huifkarren of blokhutten. Je kunt uiteraard ook op het Camp Resort blijven slapen in je eigen tent, camper of caravan.

Wigwam tenten op het campinggedeelte van het park

Wigwam tenten op het campinggedeelte van het park

Waar vind ik het park

Europa – Park ligt in het Zwarte Woud, dichtbij het drielandenpunt Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Zoals eerder vermeld is de grootste achtbaan vanaf de naast gelegen rijksweg A5 te zien. De Rijksweg A5 is voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers een belangrijke toegangsroute op weg naar hun vakantiebestemming in Zwitserland of Italie. Het park is daardoor goed te  combineren tijdens een vakantie naar  een van deze landen. Het park is tevens goed bereikbaar per trein. Er zijn ook georganiseerde busreizen die je naar het park brengen.

Voor openingstijden en toegangsprijzen kijk je op www.europapark.de/nl

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.