Brixental start wintersportseizoen al vroeg

Het Oostenrijkse wintersportgebied Kitzbüheler Alpen – Brixental in Tirol heeft dit jaar een bijzonder vroege start van het seizoen. Dankzij de sneeuwval van de afgelopen dagen en professionele sneeuwkanonnen kunnen liefhebbers al vanaf 25 oktober de pistes verkennen.

brixental-alpeniglu-Dorf-foto-nusser-aichner

De Kitzbüheler Alpen, waar deelgebied Brixental deel van uitmaakt, zijn niet voor niets een van de grootste wintersportgebieden ter wereld: het gebied sluit goed aan bij diverse wintertrends die Tirol Tourism Board formuleerde op basis van recent onderzoek. Zo zijn er volop mogelijkheden binnen de trend dat wintersporten niet meer alleen draait om skiën of snowboarden, maar ook om logeren op bijzondere slaapplekken, winter wellness en romantische tochtjes per koets. Bovendien wordt er ingehaakt op de behoefte aan gemak en comfort door de goede bereikbaarheid en het aanbod van luxe accommodaties. Daarnaast biedt Brixental 3+1 packages om het wintersporten betaalbaar te maken. Tot slot zijn er voor jong en oud Back2ski packages voor wie weer de lange latten onder wil binden, maar niet durft.
Kirchberg---Archiv-Kitzbueheler-brixental-alpen-Brixentbrixental-al

Kitzbüheler Alpen – Brixental: on trend wintersporten

De sneeuwervaring in Brixental sluit aan bij diverse wintertrends zoals “complete winterbeleving”, “gemak en comfort” en “minder ongevallen” die Tirol Tourism Board formuleerde op basis van onderzoek onder Nederlandse wintersportgangers door marktonderzoekbureau T-Mona. De overkoepelende Kitzbüheler Alpen zijn niet voor niets uitgegroeid tot een van de grootste wintersportgebieden ter wereld en tellen meer dan 1000 km pistes met veelal blauwe en rode pistes en een enkele zwarte. Ondanks dat het gebied vrij sneeuwzeker is vanwege de hoge ligging, zijn er veel professionele sneeuwkanonnen aanwezig. Dit Oostenrijkse sneeuwzekere en toegankelijke gebied is geliefd bij Nederlanders: in de winter 2013/2014 telden de Kitzbüheler Alpen 911.981 overnachtingen door Nederlanders.
 
ZIE OOK: 4,5 km lang rodelen op Astberg rodelbaan
 

Trend: “complete winterbeleving”

Uit het onderzoek blijkt dat het bij een wintersportvakantie tegenwoordig niet alleen meer draait om het bekende skiën en snowboarden. Een geslaagde trip naar de witte bergen vergt meer. Brixental haakt hier op in met bijzondere activiteiten.

Skiën onder de sterrenhemel

In Brixental houdt het skiplezier ’s avonds niet op. Elke donderdag en vrijdag kun je ´s nachts de vers geprepareerde witglinsterende piste Gaisberg af skiën onder de zwarte sterrenhemel. De moderne verlichting straalt tot in de verste hoekjes over de piste en zorgt voor luxe skiplezier tot diep in de nacht. Ook de restaurants en hutten zijn op nachtstand geschakeld.

Romantisch cocoonen in een iglo

Wil je net als een eskimo slapen in een iglo? Dat kan in het 18 iglo’s tellende Alpeniglodorp in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental dat via de kabelbaan (8 minuten) te bereiken is. Alpeniglodorp biedt VIP-arrangementen aan in iglo´s die in love-stijl zijn gedecoreerd. Bij dit arrangement is een welkomstdrankje in de ijsbar, een bezoek aan de ijskerk, het maken van een eigen ijssculptuur en een candle-light diner inbegrepen. Na het tafelen rits je je slaapzakken aan elkaar om te cocoonen in je eigen love-iglo.

In een arrenslee door winterwonderland

In een arrenslee door het sneeuwlandschap zoeven mag eigenlijk niet ontbreken in een wintersportvakantie. Het is niet alleen romantisch voor stellen, maar ook knus voor families en vriendengroepen. Bij het vallen van de avond, in warme dekens ingepakt, geniet je van een prachtige tour door de omgeving van Kirchberg of Westendorf. Aansluitend eet je in een traditioneel restaurant een typisch Tirools gerecht: Gröstl of Kasspatzln.
 

 

Ontspannen met winterwellness

Wintersport kan intensief zijn, zeker voor de onervaren skiër. Wie ’s avonds wil ontspannen kan op veel plekken terecht voor typisch Oostenrijkse winterwellness. De meeste hotels in Brixental tellen 3 of 4 sterren en beschikken vrijwel altijd over een sauna, koudwaterbad en ruimte voor massages en schoonheidsbehandelingen. Vaak is er ook een indoorzwembad.

Trend: “gemak en comfort”

Wintersportgebied Brixental is net als de gehele Kitsbüheler Alpen comfortabel te bereiken met dagelijkse vluchten van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg en Innsbruck. Ook is er in een van ’s werelds grootste skigebieden ter plekke genoeg luxe en comfort te vinden in alle facetten. De meeste hotels in Brixental tellen 3 of 4 sterren en ze beschikken vrijwel allemaal over een wellness. De recent geopende Windau Lodge in Westendorf heeft een luxe wellnessruimte met sauna, infraroodcabine, solarium, rustruimte, loungehoek en wellnesspool. De langlaufpistes liggen hier voor de deur en de skiliften op twee minuten met de bus.

Trend: “minder ongevallen”

De door Tirol Tourism Board gesignaleerde ontwikkeling dat er minder ongevallen zijn dankzij de ontwikkelingen op de pistes de afgelopen 30 jaar wordt bevestigd door Brixental. Door verbreding van de pistes is er meer ruimte gecreëerd. Zo wordt de kans om ‘elkaar in de weg te skiën’ verkleind. De Bergbahnen in Brixental hebben hun al grote skiaanbod dit jaar met nog eens een 1,2 kilometer lange nieuwe piste verrijkt. Bovendien is de service bij ongelukken en het transport bij blessures erg goed. Christoph Stöckl, Marketing Afdelingsmanager, benadrukt dat gasten zelf ook een gedegen voorbereiding zouden moeten treffen. Intensief wintersporten na een autoreis van gemiddeld 10 uur is lastig. Hij adviseert om een paar weken voor de wintersportvakantie thuis beenspieroefeningen doen en ter plekke twee uurtjes les te nemen bij een school.
Sneeuwschoenwandelen---Archiv-Kitzbueheler-brixental-alpen-Brixentbrixental-al

Wintersport voor een prikkie: 3+1 gratis package in Kirchberg-Kitzbühel

Wintersporten is een kostbare aangelegenheid. Daarom biedt wintersportgebied Kirchberg-Kitzbühel een “3+1 gratis package” actie. Bij aankoop van een driedaagse skipas krijg je de vierde dag gratis. In totaal 53 kabelbanen en liften brengen je in het skigebied met 170 km geprepareerde pistes. Deze actie is ook van toepassing op de hotelovernachtingen gedurende bepaalde weken in januari, maart en april.

Comments are closed.