Investering SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Het Oostenrijkse skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental investeert deze winter 9,3 miljoen euro in het verbeteren van enkele faciliteiten en attracties van het skigebied. Hieronder sneeuwkanonnen en betere verlichting voor de 4,5 km lange Astberg rodelbaan, modernisering van de Stöckl stoeltjeslift in Söll, drie nieuwe fun slopes met 40 kickers en rails, extra sneeuwkanonnen en pistenbully’s en de vergroting van het Hohe Salve waterreservoir om ook in droge tijden de pistes kunstmatig te kunnen besneeuwen. Met deze kapitaalinjectie wil het skigebied zijn erkenning als beste skiresort ter wereld continueren.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Het skigebied investeert deze winter 9,3 miljoen euro in het verbeteren van enkele faciliteiten en attracties van het skigebied

Sleebaan

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental in Oostenrijk heeft zijn naam bij families reeds gevestigd als een populaire rodelbaan bestemming. Liefhebbers komen dit seizoen nog beter aan hun trekken met de aanpassingen aan de Astberg sleebaan: de 4,5 km lange track heeft nu de beschikking over zijn eigen sneeuwkanonnen en verlichting waardoor men nu tot 02.00 ’s nachts kan sleeën.

Freestyle snowboarders en skiërs kunnen hun hart ophalen in een nieuwe funslope park bij Hochsöll. Maar liefst drie nieuwe funslopes met een oppervlakte van meer dan 5 hectare bieden 40 kickers en rails met verschillende moeilijkheidsniveaus voor beginners tot en met profs.

Stoeltjeslift

Ook de Stöckl stoeltjeslift in Söll is voor deze winter aangepakt: de lift wordt compleet vernieuwd en krijgt een kinderbeveiliging. Bovendien zijn er vier gloednieuwe en ultramoderne pistenbully’s aangeschaft om de pistes in Scheffau, Brixen en Hopfgarten te prepareren. Hiermee komt het totale aantal pistenbully’s in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental op 69. De sneeuwzekerheid wordt deze winter nog beter gewaarborgd door de aanleg van een waterreservoir op de Hohe Salve berg.

Pistelengte

Met een totale pistelengte van 279 kilometer, 91 skiliften, meer dan 70 bergrestaurants en après-ski bars, 19 skischolen, drie rodelbanen met avond verlichting, 196,5 km cross country trails en 250km aan sneeuwschoenwandelpaden biedt het skigebied zowel de beginnende wintersporters als de gevorderde een grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden.

Afgelopen jaar geïntroduceerd en ook dit jaar weer gratis aangeboden is de Ski Movie videoservice: bij liftnummer 66 Südhangbahn in Scheffau kun je met je skipasnummer een camera activeren die je volgt wanneer je naar beneden skiet. Je kunt daarna direct de video op je telefoon uploaden om bijvoorbeeld je eigen techniek te beoordelen of naar vrienden door te sturen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Söll

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.