Panama introduceert nieuw toeristisch concept

Autoridad de Turismo de Panamá lanceert komend jaar een nieuw toeristisch concept in samenwerking met de katholieke kerk in Panama. Bedoeling is om religieus toerisme te stimuleren.

panama-katholieke-kerk
Onderdeel van het concept is de ‘Ruta del Alma’ (Pad van de Ziel): een pelgrimsroute langs Panama’s vele koloniale kerken. Deze route is mede geïnspireerd op de belangrijkste katholieke feestdagen. De ‘Ruta del Alma’ is een belangrijke nieuwe attractie voor toeristen die meer willen weten over de koloniale geschiedenis en architectuur van de kerken in Panama.

Religieus paspoort

Iedereen die Panama in 2015 binnenkomt via de internationale luchthaven Tocumen Airport ontvangt een speciaal ‘religieus paspoort’. Bij elke kerk die tijdens het verblijf in Panama wordt bezocht ontvangt de bezoeker een stempel in het paspoort. Voor elke 6, 11, 16, 21 en 30 stempels krijgt de reiziger bij vertrek op het vliegveld een cadeau, aangeboden door ATP en de Panamese katholieke kerk.
 
ZIE OOK: San Blas in Panama: elke dag een ander bounty-eiland
 
TEKST

Kerken in Panama

Veel kerken in Panama stammen uit de koloniale tijd en ademen de geschiedenis van het land. Zo zijn er in het oude centrum van Panama City, Casco Viejo, twee bijzonder waardevolle kerken te bezoeken. De best bewaarde kerk is ‘La Merced’. Dit indrukwekkende bouwwerk huist het enige religieuze museum in de stad, met een collectie aan afbeeldingen, koloniale schilderijen, gouden en zilveren voorwerpen en belangrijke historische documenten van Panama. ‘La Merced’ werd met haar barokke gevel in 1956 erkend als nationaal monument.
 

 

De San José Kerk in Casco Viejo is in het bezit van één van de grootste schatten van Panama: het Gouden Altaar. De kerk, gewijd aan Sint Jozef, werd gebouwd tussen 1671 en 1677 en is een verwennerij voor het oog met barokke details en sterke invloeden uit de inheemse en koloniale kunst. Het altaar is gemaakt van mahoniehout en bedekt met bladgoud en gehuld in een legende. Het zou een van de weinige voorwerpen zijn die de plunderingen en brandstichting van de Engelse piraat Henry Morgan in 1671 in Panama City heeft overleefd.

Comments are closed.