Lonely Planet plaatst Ierland in top 5 reisbestemmingen 2015

De wereldberoemde uitgever van reisgidsen Lonely Planet noemt Ierland een van de beste reisbestemmingen voor 2015. Het groene eiland staat op plaats 5 in de prestigieuze top 10.
ierland-best-in-travel-lonely-planet

Best in Travel 2015

De publicatie ‘Best in Travel 2015’ van Lonely Planet anticipeert op het reisgedrag van volgend jaar op basis van actuele globale reistrends, bestemmingen en reiservaringen. Volgens Lonely Planet is Ierland “een echt reiskoopje omwille van het imponerende landschap, de intacte tradities en de kosmopolitische Ieren die de reizigers op een vriendelijke manier ontvangen, net als hun voorouders”. De natuurlijke gastvrijheid van de Ieren wordt aanzien als een van belangrijkste attractiepunten. Volgens Lonely Planet plaatsen de Ieren zich met die gastvrijheid te midden van het beste van wat Ierland te bieden heeft. De vriendelijkheid van de Ieren kan men het best ervaren in de pubs waar toeristen wordt opgenomen in het lokale gezelschap.
 
ZIE OOK: Vier de herfst in Ierland
 
De wereldleider op het vlak van reisgidsen ziet de Wild Atlantic Way, met 2.500 km de langste bewegwijzerde kustroute van de wereld, als een van de hoogtepunten van het land. De rijke gastronomie en de talloze festivals zijn andere belangrijke redenen om naar Ierland te reizen.
 

 
Lonely Planet vat als volgt samen; “het fantastische landschap en de onvoorstelbare gastvrijheid, plaatsen Ierland in de top van toeristische bestemmingen voor 2015 en Ierland hoort op ieders lijstje van te bezoeken landen”.

Ierland haalt met zijn uitzonderlijke toeristische troeven plaats 5 in de top 10, voor de Filippijnen, Servië, St-Lucia en Marokko. Helemaal bovenaan de lijst staat Singapore.

Comments are closed.