Vier de herfst in Ierland

Terwijl in de meeste landen de zomerfestivals ten einde open, gaan deze in Ierland moeiteloos over in de talloze herfstfestivals. Van Dublin tot Cork, van live muziek tot culinaire hoogstand, de Ieren weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

Festival in Dublin

Festival in Dublin

Dublin festivalstad

Vooral Dublin is een festivalstad. In de hoofdstad van Ierland gaat de muzikale zomer ongemerkt over in de muzikale herfst. Maar Dublin biedt meer, zeker sinds de stad de status van UNESCO Literatuurstad heeft ontvangen. Vandaar ook het Mountains to Sea DLR Book Festival (12-14 september) in Dun Laoghaire, even ten zuiden van de stad. Een festival voor en door boekliefhebbers. Het is een ontmoetingsplaats van bekende auteurs en nieuw talent, met veel lezingen en workshops. Muziekliefhebbers reserveren het weekend van 2-4 oktober voor het Hard Working Class Heroes Festival. Een ontmoeting van 100 bands en muzikanten, rock legenden en aanstormende talenten. Veel muziek, drank en vooral craic (plezier) is er tijdens de Ierse versie van de Duitse Oktoberfeesten tijdens het Dublin’s Dockland’s Oktoberfest (18 september-5 oktober).

Oester festival Galway

Oester festival Galway

Oesters in Galway

Het laatste weekend van september wordt voor de 60ste keer het Galway International Oyster en Seafood Festival georganiseerd in Galway. Het festival is het oudste oester festival ter wereld en viert de start van het oester seizoen dat van september tot april loopt. Gedurende vier dagen staat Galway in het teken van live muziek, gastchefs, kookdemonstraties en vooral veel en divers eten. Het is de moeite waard om langer in Galway te verblijven. De stad is rijk aan historische monumenten en fungeert als goede uitvalsbasis om Ierlands trots; de Wild Atlantic Way, te ontdekken.
 

ZIE OOK: Toeristische tips voor Dublin

 
Culinair en verrassend zijn de ingrediënten van de Belfast Restaurant Week 2014. Smaakvolle feestelijkheden vinden plaats van 4 tot 11 oktober in diverse bekende restaurants, verspreid over de stad. Een speciaal samengesteld menu wordt geserveerd en er zijn unieke culinaire evenementen op bijzondere locaties.
 

 

Jazz in Cork

Van 23 tot 26 oktober vindt in Cork het Guinness Jazz Festival plaats. Het herfstevenement geniet wereldwijde bekendheid omwille van de beroemde performers en de fantastische sfeer. Het bijwonen van concerten en workshops wordt afgewisseld met excursies. Cork, de stad met de twee kathedralen en het moderne Opera House, is een ideale uitvalsbasis om de zuidkust van Ierland te ontdekken.

Comments are closed.