Natuurbescherming Bonaire krijgt wederom mondiale erkenning

Op 11 oktober jl. kreeg Nat Miller van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een telefoontje van Sean Willmore, de voorzitter van de Internationale Rangers Federatie, met de boodschap dat DCNA’s kandidaat voor de Dr Jane Goodall – Hope en Inspiration Ranger Award had gewonnen.
ranger-bonaire

Luigi Eybrecht, net aangenomen als ranger van het Bonaire National Marine Park, is door de wereldberoemde primatoloog en antropoloog Dr. Jane Goodall persoonlijk verkozen tot winnaar. Luigi is uitgenodigd om het World Parks Congres in Sydney, Australië in november dit jaar bij te wonen, waar hij zijn award voor 4.000 internationale afgevaardigden zal ontvangen.

Wereldwijd honderden genomineerde rangers

Dhr. Willmore schreef in zijn award brief: “Het was jouw (Luigi’s) vastberadenheid, positieve benadering en je energie dat de doorslag heeft gegeven. Er waren andere zeer sterke kandidaten, maar uiteindelijk was duidelijk dat jij alle kwaliteiten in huis hebt waar deze prijs voor staat en daarom vinden wij dat jij de meest waardige winnaar bent.” Luigi werd uit honderden wereldwijd genomineerde rangers als winnende kandidaat geselecteerd.
 
ZIE OOK: Duiken op Bonaire
 
Dhr. Willmore, die ook de oprichter is van de Thin Green Line Foundation, heeft eerst geprobeerd om Luigi telefonisch te bereiken, maar Luigi was, heel toepasselijk onderwater aan het jagen op de koraalduivel.
 

 
In 2009, op 16 jarige leeftijd, sloot Luigi zich aan bij het STINAPA Junior Rangers programma, een natuur- en milieu leiderschap programma speciaal voor tieners. Ze komen twee keer per week samen om informatie te delen over natuur en om ook zelf mee te doen aan activiteiten op het gebied van natuurbehoud. Luigi en de Junior Rangers zijn instrumentaal in het verbeteren van de kennis over natuurbehoud binnen de gemeenschap op Bonaire.

Nu, als STINAPA Ranger, wordt Luigi zelfs betaald om te doen wat hij leuk vindt, maar dat is zeker niet de enige reden waarom hij dit werk doet. Naast het helpen met controleren en jagen op koraalduivel in z’n vrije tijd, helpt Luigi ook met het monitoren van bedreigde zeeschildpadden, broedende zeevogels en zeldzame boomsoorten. Hij leidt ook een groep jongeren die zich bezig houdt met vis identificatie wat men dan weer doorgeeft aan de organisatie REEF.org. Luigi is een ware ambassadeur voor natuurbehoud die het leuk vindt om zijn passie voor de Bonairiaanse natuur met anderen te delen.

Nat Miller (DCNA) schreef als onderdeel van de winnende nominatie: “Luigi’s toewijding aan de Junior Rangers helpt met de verspreiding van het Junior rangers programma in het hele Caribisch gebied. Ik ben nog nooit zo’n jong persoon tegengekomen die zo vol enthousiasme en toewijding meehelpt aan de ontwikkeling van een gezond ecosysteem voor ons milieu.”

Het toekennen van de ‘Dr. Jane Goodall Hope and Inspiration Award’ is een fantastische erkenning voor Luigi Eybrecht, STINAPA en haar rangers, de gemeenschap van Bonaire en natuurbehoud in het gehele Caribisch gebied.”

Comments are closed.