Magazine DUIKEN wijdt jubileum-editie geheel aan Bonaire

Het magazine DUIKEN bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een extra editie uitgebracht, geheel gewijd aan Bonaire. Het Caribische eiland geldt al sinds jaar en dag als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. De banden tussen het toonaangevende magazine en Bonaire zijn dan ook innig.

Roger Davids (Bonaire Toeristenbureau) krijgt het eerste exemplaar van de Bonaire-editie van DUIKEN uit handen van Rob Keersmaekers.

Roger Davids (Bonaire Toeristenbureau) krijgt het eerste exemplaar van de Bonaire-editie van DUIKEN uit handen van Rob Keersmaekers.

Duiken op Bonaire

Het eiland biedt echte vrijheid aan duikers. Bonaire is een koraaleiland en dat betekent dat de vissen tot dicht onder de kust komen. Van de 87 officiële duikplekken zijn dan ook 54 kantduikplekken. Dat betekent dat duikers direct vanaf het strand kunnen duiken. Nergens ter wereld is dit mogelijk zoals op Bonaire. Al het water rondom Bonaire is Nationaal Park. Het Bonaire Marine Park is het oudste natuurreservaat in de Cariben. Het geeft aan hoe natuurbescherming in de genen van de Bonairianen zit. Recent ontving het eiland dan ook (weer) een duurzaamheidsprijs voor de kwaliteit van kust en water: de QualityCoast BasiQ Award 2014.

 

 

In de Jubileum-uitgave van DUIKEN is ook een duikkaart opgenomen met alle duikplekken. Daarnaast gaat de uitgave in op natuurbescherming, worden duikplekken nader belicht, is er aandacht voor de kraamkamer van de oceaan en nog veel meer. Het eerste exemplaar van de Bonaire-editie van DUIKEN werd aangeboden aan Roger Davids, Bonaire Toeristenbureau, uit handen van Rob Keersmaekers.

Comments are closed.