Wroclaw is Europese Culturele Hoofdstad 2016

De komende tijd zullen alle ogen gericht zijn op de Poolse stad Wroclaw. De stad werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016, heeft een unieke stadsgids op CityZapper.nl en je kunt nu een complete stedentrip hiernaartoe winnen. Wroclaw heeft niet de bekendheid van Warschau en Krakau, maar is minstens net zo mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken.


CityZapper

Begin augustus reisde hoofdredacteur van stedentrip website CityZapper, Bianca van der Ham, op uitnodiging van de Poolse Organisatie voor Toerisme naar Wroclaw. Aangestoken door de historische pracht en het bruisende leven schreef ze vervolgens een complete stadsgids om de lezers te inspireren voor een stedentrip naar deze mooie stad in Polen. In overleg met de coördinator van dit project van de Poolse Organisatie voor Toerisme, Anna Bylica, creëerde een van de grootste stedentrip website van Nederland ook een unieke iOS-app van Wroclaw, een digitale stadsgids die offline te gebruiken is.

Ook riep CityZapper Wroclaw uit tot stad van de maand september. De redactie geeft deze titel iedere maand aan een stad die zij de moeite waard vindt voor een stedentrip. “Wroclaw heeft historie, een gezellig centrum, is rechtstreeks met het vliegtuig te bereiken vanaf Eindhoven”, aldus Van der Ham. “Het is niet voor niets Europese Culturele Hoofdstad van 2016! Het heeft alle ingrediënten om tot perfecte stedentripbestemming benoemd te worden.”
 
ZIE OOK: Plan je trip naar Polen
 
Niet alleen CityZapper kiest telkens een stad als favoriet, ook het Europees Parlement beloont jaarlijks steden voor de culturele diversiteit.
 

 

Belangrijkste toeristische bestemming

Directrice van de Poolse Organisatie van Toerisme in Amsterdam, Dominika Szulc, is erg trots:

De afgelopen 25 jaar werden al meer dan 40 steden geëerd met de titel en in 2016 is het dan de beurt aan Wroclaw, één van de mooiste Poolse steden. Het is een unieke kans om de stad te laten zien aan het moderne Europa. Wroclaw zal zeker in staat zijn om te imponeren met zijnculturele erfgoed en rijke programma van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat Wroclaw na 2016 één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa zal worden.

Win een stedentrip naar Wroclaw!

Voor wie 2016 nog te ver in de toekomst ligt, heeft de Poolse Organisatie voor Toerisme een unieke aanbieding. Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een volledig verzorgde stedentrip naar Wroclaw. Ga er even tussenuit en word verrast door de pracht en praal van de Poolse stad. De winnaar vliegt samen met een vriend of vriendin naar Wroclaw en verblijft drie nachten in het viersterren Art Hotel in het centrum van de stad. Meedoen kan tot 31 oktober op www.polen.travel/nl

Comments are closed.