Hip & happening – vier het najaar in Valencia

Ben je er nog niet klaar voor om je winterjas uit de kast te halen en wil je nog even genieten van heerlijke nazomerse temperaturen? Breng dan deze herfst een bezoekje aan het hippe Valencia en vier het najaar onder de Spaanse zon! Deze intrigerende stad biedt een mix van historische bezienswaardigheden, authentieke Spaanse cultuur, bruisende horeca en een boordevolle evenementenkalender dit najaar.
oude-stad-valencia-spanje

Restaurantweek

Van 13 tot 23 november staat lunchen en dineren in het teken van Restaurantweek. Tijdens Valencia Cuina Oberta kun je een week lang terecht bij verschillende restaurants door de hele stad die heerlijke, gewaagde menu’s aanbieden voor uitzonderlijke prijzen. Eet bijvoorbeeld voor maar 35 Euro bij een restaurant met een Michelin ster of geniet van de beste tapas en enige echte paella Valenciana.

 

ZIE OOK: 10 must do’s in Valencia

 
De wijk Ruzafa is zeker de moeite waard tijdens een citytrip naar Valencia. In deze modieuze wijk vind je de meest spraakmakende kunstgaleries, de nieuwste bars en restaurantjes, bijzondere boekenwinkeltjes en de meest fashionable shops. Deze opkomende wijk is de place to be voor artiesten, hipsters en trendsetters en biedt dit najaar een eindeloos programma tot in de late uurtjes. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Ubik Café waar je verschillende creatieve en muzikale workshops kunt volgen.
 

 

Marathon van Valencia

Aan de sportieve citytrippers wordt deze herfst in Valencia ook gedacht. Op 16 november vindt namelijk de jaarlijkse Marathon van Valencia plaats. Deze marathon begint en eindigt in de futuristische Stad der Kunst en Wetenschappen en meandert ruim 42 kilometer door de oude stad. Zo kom je bijvoorbeeld langs het Plaza Ayuntamiento, de prachtige kathedraal en het Turia park. Trek je hardloopschoenen aan of voeg je tussen het enthousiaste publiek voor een onvergetelijke ervaring.

Festivals & events

Valencia viert het najaar met een bomvolle evenementenkalender. Zorg dat je 1 november het Fiesta de Todos los Santos meeviert, een nationale, katholieke feestdag waarop de heiligen worden geëerd. Van 4 tot 15 november is het genieten van de musical Les Miserables in Valencia en op 29 november start zowel het Gran Circo Wonderland circus als de grote kerstmarkt van de stad op het Plaza de la Reina. Maak met de VLC Tourist Card gebruik van mooie herfstkortingen en kijk op de website voor het complete overzicht van evenementen en activiteiten in Valencia.

Comments are closed.