Struûn Texel: startsein voor cultureel 2015

De tweede editie van Struûn Texel is in aantocht. Dit veelzijdige culturele evenement is de start van het culturele seizoen 2015 en vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november 2014. In de spectaculair en sfeervol verlichte straten van de Texelse dorpen Den Burg en Oosterend verrijzen theaters, waar circa 125 acts met meer dan 500 artiesten te zien zijn.
HEL204s_251113

Weekendje ‘strunen’

Struûn Texel betekent een weekendje ‘strunen’*: lekker kijken wat er op cultureel gebied allemaal te beleven valt op de diverse podia. Het festival geeft een vooruitblik op 2015 en biedt tevens plaats aan bijzondere optredens en jong talent. “Er is zó veel te zien, dat u ogen en oren tekort komt’’, aldus de organisatie.
 

 
Bij de eerste editie vorig jaar was dat inderdaad het geval. De acts zijn voor een breed publiek: van cabaret en theater tot pop, blues, jazz, koorzang en optredens voor de jeugd. Naast lokale ‘performers’ komen er artiesten uit het hele land. Tussen beide dorpen rijden bussen waarin kleine optredens plaatsvinden. Diverse horecabedrijven worden omgebouwd tot theater en er zijn overdekte podia in speciale tenten.
 
ZIE OOK: Bekijk Texel vanuit de lucht
 
Het volledige programma wordt bekendgemaakt op de website www.struuntexel.nl. Op de website staan ook foto’s en filmpjes van alle acts, zodat u alvast in de stemming kan komen.

Ontdek Texel tijdens Struin

Ontdek Texel tijdens Struûn

Preview evenementen

Verschillende optredende artiesten zullen in 2015 weer opduiken bij één van de vele evenementen die op Texel worden gehouden. Er staat op Texel heel wat moois op het programma, vaak van verrassend hoge kwaliteit. In het derde weekend van november wordt tijdens Struûn Texel alvast een tipje van de sluier opgelicht. Jaarlijks valt op Waddeneiland Texel veel cultureels te beleven, zoals de cultuurmaand Lange Juni, Sommeltjespop (juli), Sunbeats (juli) en Texel Blues (oktober). De grootscheepse viering ‘Texel 600 jaar stad’ komt daar in 2015 nog bij.

Romantisch verlicht

Straten en gebouwen worden tijdens Struûn Texel romantisch verlicht. Dit onlokte vorig jaar veel ooh’s en aah’s bij het publiek. Toen was het festival alleen in het gezellige centrum van de Texelse hoofdplaats Den Burg, ditmaal worden ook de knusse straatjes van Oosterend aangedaan. Zo zal het in het donkere jaargetijde toch gezellig en sfeervol zijn. Een goede combinatie met andere winterse activiteiten, zoals uitwaaien aan het strand en ‘strunen’ door de natuur. Daarbij kost de overtocht met de boot naar Texel voor voetgangers slechts € 2,50. Wie er een weekendje Texel aan vast wil knopen, kan accommodatie boeken via de website van VVV Texel.
 

 
* Strunen is Tessels dialect en betekent: rondneuzen, kijken of er iets van je gading bij zit.

Comments are closed.