Haal het maximale uit de herfstvakantie en bezoek Den Haag

In de herfstvakantie is Den Haag een waar kinderparadijs. Dat betekent pret voor het hele gezin. Of je nu fan bent van avontuur, kijken naar een gek poppentheater, of simpelweg betoverd wilt worden tijdens het grootste jeugdtheaterfestival voor kinderen van Nederland. Kortom: je haalt het maximale uit de herfstvakantie tijdens een bezoek aan Den Haag.

pasen-vliegeren-strand-den-haag

300 voorstellingen

Internationaal kunstenfestival De Betovering toont in de herfstvakantie ruim 300 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops. Daarmee is het festival het grootste culturele feest voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Het festival is ontzettend populair, vooraf tickets bestellen is noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen.

 

ZIE OOK: De beste plekken om t winkelen in Den Haag

 
Nog tot en met 31 oktober kun je in Madurodam je eigen mini 3D kopie laten maken. In de speciale Fantasitron, een futuristische omgeving in het park, is dat binnen enkele seconden voor elkaar. En je ziet de kleinste details terug in bijvoorbeeld kleding en accessoires.
 

 

Poppentheater

Bakker Bram, Wasco de wasbeer en Pepijn het moeraskonijn. Zomaar een paar personages van het poppenspektakel van het oudste poppentheater van Nederland, het Koomans Poppentheater. http://denhaag.com/nl/event/601/het-bakbeest?eventId=601

Zeedraakjes

Zeepaardjes kennen we allemaal, maar zeedraakjes zijn behoorlijk zeldzaam, én nu bovendien te zien in SEA LIFE Scheveningen. Het zijn er vier (twee mannetjes en twee vrouwtjes), van 15 cm lang en het is familie van het zeepaardje.

Alfabetparcours

‘ABC met de dieren mee’ is een leuke speel- en leertentoonstelling in het Kinderboekenmuseum en zit vol geliefde kinderboekenbeesten. Peuters en kleuters ontmoeten oude en nieuwe bekenden als Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg, Elmer en Nijntje terwijl ze een spectaculair alfabetparcours afleggen. Lopend, kruipend, klauterend en vooral spelend ontdekken ze letters, klanken en rijmwoorden. Net als het plezier van (voor)lezen.

pasen-hofvijver-den-haag

Ieniemienie en Purk

De leukste en beroemdste straat van de wereld, Sesamstraat, is tegenwoordig vlakbij: aan het strand in Kijkduin vlakbij Den Haag. Ga zitten in de auto van Tommie, help Ieniemienie met het uitzoeken van een jurk, zoek de letters in de winkel van Sien, doe Purk in bad, speel een spel van Grover, lees Bert en Ernie voor in hun slaapkamer en drink een glas limonade op de Sesamstraat-promenade.

Haal eruit wat erin zit

Den Haag biedt rondom een gezinsuitje tevens talloze restaurants voor kinderen, leuke hotels met familiekamers, winkels voor het hele gezin en natuurlijk het 11 kilometerlange strand, waar het hele gezin zich kan uitleven. Een dagje Den Haag wordt zo al snel een weekendje….

Comments are closed.