Tsjechië maakt zich op voor nieuw winterseizoen

Wie graag op de latten staat is aan het juiste adres in Tsjechië. De wintersportgebieden van het land bieden mogelijkheden voor zowel hele families, beginners als de wat meer ervaren skiërs. Ontdek deze winter de nieuwe pistes van Lipno en Klínovec, bezoek het recent geopende Snow Fun Park en kinderskipark U Slona in Dolní Morava of maak gebruik van de kortingspas GOPASS in Špindlerův Mlýn.

Nieuw: pistes, kinderskipark U Slona en kortingspas

Het nieuwe winterseizoen wordt geopend met de opening en uitbreiding van meerdere pistes in de skigebieden. In zowel Lipno als Jeseníky zijn er speciaal voor kinderen skipistes, skischolen en skiliften. In Lipno is de Jezerní-piste aangepast, zodat deze meer veiligheid biedt voor ouders en hun kinderen. In het Fox kinderskicentrum in Lipno is een nieuwe kinderpiste aangelegd voor het beoefenen van onder meer snowtubing en skicross.
 

 
In de skirealen Malá Morávka en Karlov van wintersportgebied Jeseníky heeft het Fun Park voor kinderen nu ook een speeltuin met begeleiders voor de kleinsten, ouders kunnen hier onbezorgd hun kinderen achterlaten. Klínovec opent dit winterseizoen een nieuwe rode skipiste met een lengte van drie kilometer naar Jáchymov. Dolní Morava telt dit jaar twee nieuwe pistes. Op een van deze pistes is ook het nieuwe Snow Fun Park te vinden. Voor de kinderen is U Slona in het leven geroepen, een skipark speciaal voor kinderen met instructeurs en animatieprogramma’s. Špindlerův Mlýn is uitgebreid met een informatiecentrum, skiverhuurcentrum en winkel op de Svatý Petr. Ook is hier vanaf deze winter een GOPASS verkrijgbaar, waarmee je kortingen en bonussen tijdens je wintersportvakantie krijgt.

 
ZIE OOK: Met de hele familie naar Tsjechië
 

Skiën voor beginners in Klínovec en Dolní Morava

De Tsjechische bergen lenen zich goed voor mensen die voor het eerst de pistes af gaan. Zo beschikken de skigebieden Špindlerův Mlýn, Klínovec, Lipno, Harrachov en Dolní Morava over diverse blauwe pistes om de skivaardigheden te verbeteren. Ook is het mogelijk om lessen te volgen in de vele skischolen.

De zwarte pistes af in Špindlerův Mlýn en Harrachov

Ook meer ervaren skiërs en snowboarders kunnen hun hart ophalen in Tsjechië. Reis af naar de zwarte pistes van Špindlerův Mlýn of Harrachov. Voor meer afwisseling kun je terecht in de snowparks, waar je veel schansen en andere obstakels tegenkomt. ‘s Avonds is het mogelijk om te nachtskiën.

Kinderskipark in Lipno

Wie met het hele gezin de sneeuw wil trotseren, is aan het juiste adres in Lipno. Voor de kinderen is er het kinderskipark Fox Park Kapitein Lipanek, waar ze les krijgen, op de draaimolen kunnen en waar andere activiteiten worden georganiseerd. Mochten ze het koud krijgen, dan is er het overdekte speelcentrum Hopsarium. Vele gebieden bieden ook speciale skipassen voor de hele familie.
SONY DSC

Plezier buiten de pistes

Heb je de pistes wel even gezien? Tsjechië biedt diverse andere winterse activiteiten om je vakantie compleet te maken. Zo kun je langlaufen op de Krkonošská-magistrale in het Reuzengebergte, in Klínovec of in Dolní Morava. Ook kun je de Jizerská-magistrale uitproberen, beroemd door de internationale wedstrijd Jizerská 50. In Špindelrův Mlýn kun je de ijsmuur beklimmen, in Lipno schaatsen op het Lipnomeer en wandelen tussen de boomkronen, en in Harrachov kun je op de een kilometer lange bobsleebaan glijden.
 

 
Na een dagje in de buitenlucht even opwarmen binnen? Direct op of vlakbij de Tsjechische pistes zijn diverse après-skibars en restaurants te vinden. Wie graag wil relaxen kan terecht in een van de wellnesscentra, zoals in het Harmony Club Hotel in Špindlerův Mlýn of wellnessresort Karlova Studánka dat tussen heuvels en bossen is gelegen. Wie iets bijzonders wil brengt een bezoek aan de de bierspa in Malá Morávka. Ook voor kinderen is er plezier buiten de pistes: in Jeseníky genieten kinderen van het aquapark in Rýmařov.

Comments are closed.