Apeldoorns bedrijfsleven steunt ambities Roots in the Woods Festival

Van 17 t/m 19 oktober staat het eerste lustrum van het Roots in the Woods Festival op de Apeldoornse evenementenagenda. Voorafgegaan door de BC055 Business Borrel met Festivalproeverij op donderdag de 16e. In de voorbije 4 edities heeft de organisatie hard gewerkt aan een solide basis. Zowel in de eigen organisatie, op het gebied van vrijwilligers, maar zeker ook onder het Apeldoornse bedrijfsleven. En dat is niet voor niets. Het bedrijfsleven is in de ogen van het festivalbestuur namelijk niet alleen de sponsor, maar moet ook daadwerkelijk kunnen profiteren van de lange termijn effecten.

roots-in-the-woods-festival-oktober

Marketing

In tegenstelling tot veel andere evenementen en festivals is het Roots in the Woods Festival niet ontstaan uit de hobby van de organisator. De grondslag van Roots in the Woods is marketing. Stadsmarketing en regiomarketing wel te verstaan. Dat betekent dat het festival uiteindelijk een aantal aansprekende sociale en economische effecten in Apeldoorn de Veluwe nastreeft.

 

ZIE OOK: Leukste tips voor je bezoek aan Apeldoorn

 

Om zoveel mogelijk effect te bewerkstelligen, sluit de identiteit van het festival sterk aan op de kwaliteiten van Apeldoorn. Die stad lift vanwege haar ligging volop mee op de sterke punten van de Veluwe. Het festival combineert daarom een ontspannen sfeer, persoonlijke aandacht en oog voor de natuur met een parade-achtige en ruwe opzet. Een combinatie die, zo blijkt uit onderzoek door bureau Ruimte en Vrijetijd, aansprekend is voor een publiek met interesse in cultuur, natuur en een unieke ervaring. Een publieksgroep die de ondernemers in de vrijetijdssector graag ontvangen, niet in de laatste plaats omdat zij per dag meer uitgeven dan de traditionele bezoeker van de Veluwe.

 

 

Stip aan de horizon

Om meer publiek uit de rest van Nederland aan te trekken heeft stichting Roots in the Woods samen met het toeristisch recreatief bedrijfsleven een nieuwe en ambitieuze ‘stip aan de horizon’ opgesteld. Over 4 jaar wil het festival uitgegroeid zijn tot een landelijk bekend festival, dat zich gedurende een langere periode in de herfstvakantie, op meerdere plaatsen rondom Apeldoorn afspeelt. Het festival wil een nieuw publiek aantrekken dat op een positieve manier met de Veluwe en Apeldoorn in aanraking komt. Een publiek dat na deze eerste kennismaking graag nog een keer terugkomt. De eerste stappen in die richting worden de komende editie al gezet. Zo presenteert Landal Miggelenberg een tweede festivallocatie op 18 en 19 oktober en pakt Van der Valk De Cantharel uit met een schitterend Roots in the Woods Wild arrangement.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.rootsinthewoods.nl. Het bestuur van de stichting komt daarbij ook graag in contact met ondernemers die interesse hebben in de ambitie.

Comments are closed.