50-plussers houden van avontuur en nieuwe ervaringen op reis

Nieuwe ervaringen opdoen is het allerbelangrijkste op vakantie, blijkt uit een enquête onder meer dan driehonderd bezoekers van de 50PlusBeurs in opdracht van Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE). 50-plussers bereiden zich goed voor op de reis; ze oriënteren zich op grote schaal online en hebben binnen één dag de koffer gepakt. Een zonnige vakantiebestemming is absoluut favoriet, maar avontuur is het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle vakantie.

50plus beurs

50plus beurs

Excursies zijn populair

Meer dan 85% van de 50-plussers gaat graag op excursie om het (ei)land te leren kennen. Er op uit trekken is ‘must’, maar de oudere vakantieganger is ook benieuwd naar de lokale keuken. Zo wil 78% op vakantie graag lokale gerechten proeven. Maar liefst 45% van de respondenten geeft aan graag nieuwe dingen uit te proberen, zoals duiken.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Curaçao

 

De vakantie begint natuurlijk thuis met een goede voorbereiding. 87% van de respondenten zoekt vóór de reis begint online naar meer informatie over de betreffende vakantiebestemming. Niet alleen vooraf maar ook tijdens de reis, raadpleegt meer dan de helft van de respondenten het internet voor allerlei nuttige feitjes en weetjes over de bestemming. Opvallend is dat meer dan een kwart van de respondenten naar het reisbureau gaat om meer te weten te komen over de vakantiebestemming.

 

 

Weer thuis

Terug op Nederlandse bodem delen de ondervraagden hun reisverhalen het liefst met familie en vrienden (78%). Een kleine 30% deelt zijn reiservaringen online via een website, per email of via social media. Een aandenken aan de reis, in de vorm van een fotoboek of film voor de privécollectie maakt voor 51% van de 50-plussers standaard deel uit van de vakantie.

De ‘Curaçao Experience’ op 50PlusBeurs

Tijdens de 50PlusBeurs was Curaçao vertegenwoordigd met een stand en de ‘Curaçao Experience’. Omringd door typische Curaçaose elementen, inspirerende verhalen en geluiden werden bezoekers in luttele minuten ‘meegevoerd naar het eiland’ om even aan de drukte van de beurs te ontsnappen. Foto’s van deelnemers aan de ‘Curaçao Experience’ zijn terug te vinden op de Facebook pagina van Curaçao.

curacao-papagayo-beachclub-strand

Verrassend Curaçao

Het tropische Curaçao biedt reizigers veel meer dan witte stranden en helderblauwe zee. De ontspannen sfeer van de tropen en de Europese invloeden zorgen voor een unieke smeltkroes. De vernieuwde website www.bezoekcuracao.nl biedt volop informatie en inspiratie om reeds voor vertrek op ontdekkingstocht te gaan.

Comments are closed.