Cinema Culinair keert terug naar nhow Rotterdam

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober is Cinema Culinair opnieuw te gast bij het nhow hotel in het grootste gebouw van Nederland op de Kop van Zuid. Het nhow hotel, gevestigd in De Rotterdam, was eerder dit jaar ook al decor voor deze bijzondere filmvertoning, dat wegens succes nu wordt herhaald.

nhow hotel Rotterdam

nhow hotel Rotterdam

Met een uitzicht alsof je in Tokio bent, kijk je naar de film Lost in Translation en proef je tegelijk met de hoofdpersonen van de sake, whisky en andere drankjes uit de film. Of je kijkt met inkijk bij de achterburen naar de Hitchcockklassieker Rear Window. Intenser dan dit kun je deze films niet ervaren. Good film, good drinks, great timing in Rotterdam.

Alles draait om timing

Bij Cinema Culinair draait alles om timing. Dat geldt voor eetfilms als Estômago, Tampopo en La Grande Bouffe, maar voor een drankjesproeverij als Lost in Translation en Rear Window. Voor iedereen staan er 5 genummerde kleine flesjes, met daarin de drankjes uit de film. Tijdens de film krijg je steeds een seintje wanneer je welk flesje mag uitschenken. Zodat je samen met de hoofdpersonen proost en proeft.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Rotterdam

 

Lost in Translation neemt je mee naar het anonieme en vervreemdende Tokio, waar filmster Bob Harris (Bill Murray) een commercial draait voor whiskymerk Suntori. De twintiger Charlotte (Scarlett Johansson) logeert in hetzelfde vijfsterrenhotel. Bob en Charlotte lopen elkaar tegen het lijf, trekken Tokio in en proeven ondertussen van bijzondere drankjes. Tegelijk met jou dus. Welke drankjes verklappen we nog niet, maar Suntory’s Yamazaki whisky zit er natuurlijk bij.

 

 

Rear Window

Hou je van spanning en de klassieke filmstijl uit de 50s? Pak die kans om te proosten met Grace Kelly en James Stewart terwijl kijkt naar Rear Window van Hitchcock. Ook hier hele mooie drankjes, inclusief een perfecte Bowmore whisky. Drie drankjes zijn met alcohol en twee zonder. Natuurlijk ook een fijne snack in de film. Genomineerd voor vier Oscars en in de top 40 van beste films aller tijden.

cinema-culinair-nhow-rotterdam3

De setting… Net als in de film

nhow in De Rotterdam – het grote gebouw van Rem Koolhaas op de Kop van Zuid – is de ultieme plek voor het beleven van deze films. Hoog boven Rotterdam met een uitzicht alsof je in Tokio bent of met inkijk bij de achterburen. Heb je dit architectonische gebouw nog niet van binnen gezien? Pak dan nu je kans.

cinema-culinair-nhow-rotterdam2

Kaartjes

Kaartjes kosten 24,95 euro per persoon (voorverkoop) en zijn te bestellen op: www.cinemaculinair.nl De film+drinks voorstellingen zijn op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober en starten rond half 9. De vertoning duurt ongeveer 2 uur, daarvoor of daarna kun je nog terecht in de bar of het restaurant van het hotel.

Comments are closed.