Nieuw gastronomisch concept Châtelain Boutique Hotel: Le Châtelain Gourmand

Voortbouwend op het ongelofelijke succes van zijn Cooking Classes, zal het Châtelain Boutique Hotel vanaf oktober 2014 een heel nieuw gastronomisch concept lanceren: “Le Châtelain Gourmand”. Deze gastronomische workshops zullen opeenvolgend door grote Belgische en internationale chefs worden georganiseerd.

Le-Châtelain-Gourmand-gerecht

De eerste gast is Lionel Rigolet, chef van het 2 sterren restaurant “Comme chez Soi “ in Brussel. Bij hem zullen zich later grote namen uit de gastronomie voegen, zoals Christophe Adam, de Franse chef-patissier aan het roer van “L’Eclair de génie” en de boetieken “Adams”. De gastronomische workshops “Le Châtelain Gourmand” zullen voor iedereen toegankelijk zijn in kleine groepen van 20 personen. Hun gemeenschappelijke noemer: het product valoriseren en verrijken door een keuken die de persoonlijkheid en het talent van de gastchef weerspiegelt. Dit alles in een aangename, verfijnde en exclusieve sfeer, waarmee het Châtelain Boutique Hotel zich onderscheidt.

Vanaf oktober 2014

Het Châtelain Boutique Hotel, dat haar Cooking Classes voortzet, samen met de selectie van de ingrediënten op de markt van Châtelain op woensdagavond, zal vanaf oktober 2014 officieel haar gastronomische workshops « Le Châtelain Gourmand » starten.

ZIE OOK: Lees het interview met Eefje Marijt van Toerisme Belgié

Deze uitzonderlijke gastronomische rendez-vous zijn voor iedereen toegankelijk en bieden de gelegenheid om een uniek moment te beleven in het gezelschap een beroemde chef die zijn passie en knowhow wil delen, ver van de codes van zijn normale werkomgeving. Het Châtelain Boutique Hotel geeft hem de vrije hand om zijn creativiteit en menu wensen elk seizoen de vrije teugel te laten. Eén motto: kwaliteit, genot en harmonieuze creativiteit.

 

 

Ontdek de werkwijze van de grote chefs

De culinaire workshops bieden de gasten de gelegenheid om zich de precieze werkwijze van grote chefs eigen te maken, hun tips en trucs en hun gamma smaken te ontdekken. Ze zullen met kwalitatief hoogwaardige producten werken en een nieuw smaakuniversum verkennen. De stagiairs voor één avond zullen ook in aanraking komen met de pracht en precisie van de grote keuken in al haar vormen, met inbegrip van de presentatie van de gerechten.
le-chatelain-gourmand-1

Lionel Rigolet Comme nulle part ailleurs

De eerste workshops van de “Châtelain Gourmand” zullen geanimeerd worden door chef Lionel Rigolet van het 2 sterren restaurant “Comme chez Soi”. De alchemie sorteerde meteen effect tussen de twee families die kwaliteit en genot centraal in hun aanpak plaatsen. “Ik werd onmiddellijk verleid door het concept, want ik hou ervan om mijn passie te delen. Ik wil mensen stimuleren om goed te eten en een moment van genot in de keuken en aan tafel te delen! “aldus Lionel Rigolet. Hij voegt eraan toe: “Ik hou ervan om tips en trucs over te brengen en producten te laten ontdekken waarmee we bang zijn thuis te werken. Ik wil de deelnemers laten kennismaken met de werking van een restaurant door ze in kleine groepjes van 5 personen een menu van A tot Z te laten bereiden, voor ik zelf het volledige menu bereid en opdien. Dit zal gaan van het snijden van vlees tot het onberispelijk plateren, en bijvoorbeeld het openen van Sint-jakobsschelpen, het perfect koken op lage temperatuur, de bereiding van een sausbasis, een “espuma”… Het “ Le Châtelain Boutique Hôtel” stelt haar keuken voor me open en geeft me de gelegenheid om kookliefhebbers enkele keukengeheimen te laten ontdekken. Het is een geweldige kans.”
le-chatelain-gourmand-2

De chef zal een 3-gangenmenu voorstellen, geïnspireerd op de kaart van Comme chez Soi en op de lievelingsgerechten van zijn clientèle. Zijn verfijnde keuken is gefocust op de nobelheid van de producten die harmonieus bewerkt worden om een perfecte smaak te verkrijgen. Het huwelijk met de kruiden moet subtiel zijn. “Volgens mij, zijn de 3 essentiële elementen, smaak, parfum en harmonieuze presentatie. Wanneer ik een nieuw recept creëer, zijn smaak en parfum primordiaal, daarna volgt de presentatie”, onderstreept de chef. Lionel Rigolet zal ook een speciale sessie voor kinderen voorstellen. De bedoeling is hun een smakelijke keuken te laten ontdekken en hun te leren om goed te eten.

De workshops van Lionel Rigolet zullen op volgende data plaatsvinden:

 • woensdag 15/10/2014 om 18u
 • woensdag 19/11/2014 (feestkeuken) om 18u
 • zaterdag 17/01/2015 om 12u
 • zaterdag 21/03/2015 om 12u
 • woensdag 20/05/2015 om 18u
 • maandag 04/07/2015 (kindersessie) om 12u
 • woensdag 08/07/2015 om 18u

Christophe Adam, L’Eclair de Génie van de Franse patisserie tot het Châtelain Boutique Hotel

Eind 2014-begin 2015, zal Le Châtelain Gourmand andere bekende chefs ontvangen, zoals Christophe Adam, vroegere chef-patissier van het hotel Crillon in Parijs of van het huis Fauchon, nu aan het hoofd van de boetiekketen Adam’s en het merk L’Eclair de Génie.

Verschillende grote Belgische en internationale chefs zullen in de loop van 2015 hun ambacht ook in de keuken van het Châtelain Boutique Hotel uitoefenen. De bedoeling is om meerdere verfijnde keukens, rijk aan persoonlijkheid en smaak te laten ontdekken, en dit, in de zeer gezellige en exclusieve sfeer van het Châtelain Boutique Hotel.

le-chatelain-gourmand-3

Praktische informatie

 • De boekingen voor de workshops zullen uitsluitend plaatsvinden via de speciale website: www.lechatelaingourmand.be
 • All-in prijs per persoon: 200 euro
 • Groepen van 20 personen. Zelf samen te stellen voor een privéavond of door zich bij de personen te voegen die al via de website zijn ingeschreven

De aanbieding omvat:

 • Welkomstdrankje en ontmoeting met de chef
 • Uitleg en begeleiding door de chef bij de diverse bereidingen in kleine groepen
 • Tijdens de workshop zullen hapjes en drankjes worden geserveerd
 • Degustatie van de verschillende gerechten van de deelnemers en bemerkingen van de chef
 • Degustatie in een privézaal van het 3-gangenmenu uitsluitend bereid door chef Lionel Rigolet
 • Presentatie door een geaccrediteerde oenoloog en wijndegustatie in overeenstemming met het menu doorheen de maaltijd
 • Overhandiging van een souvenir aan elke deelnemer als herinnering aan deze mooie middag of avond

Comments are closed.