Interview Eefje Marijt van Toerisme België voor Wallonië & Brussel

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een uitgebreid interview gehad met Eefje Marijt, werkzaam als persvoorlichter bij Toerisme België voor Wallonië & Bussel. Wij hebben haar onder andere vragen gesteld over haar werkdagen, haar keuze voor dit werk in deze branche en hoe reizigers de bestemmingen in België weten te vinden.
eefje-marijt-brussel-verkeersbureau

Hoe promoot je jouw bestemming?

Ik adviseer en inspireer journalisten om te schrijven over Wallonië, de Ardennen en Brussel. Via persberichten houd ik journalisten van relevante ontwikkelingen in toerisme op de hoogte. Ik neem deel aan bijeenkomsten en workshops voor pers zoals de vakdag op de Vakantiebeurs, TravelPressentation en de Antor press meeting. Regelmatig organiseer ik individuele persreizen en groepspersreizen. Verder houd ik me ook bezig met content management van social media.

Hoe ziet een normale werkdag eruit voor jou?

Het leuke van dit werk is dat geen enkele dag hetzelfde is. De ene week schrijf ik een persbericht, coördineer persreizen, heb besprekingen met collega’s of afspraken met journalisten, de andere week ben ik in België om een groepspersreis te begeleiden. In deze baan kom ik op plaatsen waar je niet vanzelfsprekend komt, zoals de première van de Kuifje film in Brussel of in de paddocks van het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.

Waarom heb je gekozen voor dit werk en in deze branche?

Ik zocht een avontuurlijke baan. Toen dit op mijn pad kwam, heb ik het met beide handen aangegrepen. Ik kan er mijn liefde voor communicatie en creativiteit in kwijt en ik houd van reizen.

Eefje Marijt vlakbij haar kantoor in Amsterdam

Eefje vlakbij haar kantoor in Amsterdam

Hoe weten reizigers jouw bestemming te vinden?

België ligt op steenworp afstand van Nederland. De consument vindt toeristische informatie over Wallonië, de Ardennen en Brussel via www.belgie-toerisme.nl maar kan ons ook volgen op onze Facebook-pagina en ons Twitteraccount @belgietoerisme. Verder versturen we regelmatig een nieuwsbrief met tips voor activiteiten in onze bestemming.

Wat is de beste tip voor Toerisme België voor Wallonië & Brussel?

Onthaasten in de Gaume, het zuidelijkste puntje van België en ook wel de Belgische Provence genaamd, vintage shoppen in Brussel en eten in restaurant Le Labo 4 in Luik, een voormalig scheikundelokaal van de universiteit. Dineren tussen de spoelbakken en branders, hartstikke leuk.

Hoeveel Nederlandse toeristen bezoeken jouw bestemming per jaar?

Er zijn gemiddeld 3 miljoen overnachtingen per jaar.

Wat is het vakantie seizoen voor jouw bestemming?

Het hele jaar door wordt België druk bezocht.

Wat is de beste campagne die je met je werk hebt opgezet?

In 2012 zette Brussel met het culinaire festival Brusselicious het hele jaar de Brusselse keuken in de kijker. In het kader daarvan organiseerde ik een groepspersreis die veel publiciteit heeft opgeleverd.
Voor meer informatie over Brusselicious: brusselicious.be.

Comments are closed.